#Блог

Буча, Гостомель чи Ірпінь - де зручніше жити?

Зміст

Передмістя Києва хороші тим, що завдяки зусиллям відповідальних забудовників, наприклад таких, як Синергія, ви отримуєте столичний рівень комфорту без столичних незручностей. Міста, що прилягають до столиці, такі як Ірпінь, Гостомель чи Буча, залучають хорошою інфраструктурою, широким вибором квартир в новобудові, зручною транспортною розв'язкою.

І все це поруч зі столицею, що дозволяє працювати в Києві, а жити в більш комфортному районі. З одного боку, ці міста схожі в плані близькості до столиці, і навіть самого розташування. Але за іншими показниками вони часом істотно відрізняються. Зокрема, це стосується розкиду цін на житло, від смарт до трикімнатних квартир, класу нерухомості, рівня розвитку інфраструктури.

Розкид цін на житло в Бучі, Гостомелі та Ірпені

Міста знаходяться з одного боку по відношенню до столиці, і існуюча різниця в ціні пояснюється швидше за різницею в рівні розвитку інфраструктури. Зараз як Ірпені, так і Бучі або Гостомелі (який насправді є селищем міського типу) можна недорого придбати однокімнатну, двокімнатну квартиру, при необхідності навіть з ремонтом, чорновим або чистовим.

Трикімнатні дорожче, але зате сучасні проекти на них відрізняються продуманістю. Так, ірпінський забудовник Синергія проектує просторі квартири, в яких максимально ефективно розподілена житлова площа.

  • Зараз середня вартість квадратного метра житла в Ірпені становить 13100 гривень. У Бучі середня пропозиція складає 12400 гривень за квадратний метр в новобудові. У Гостомелі - трохи дорожче, 12500 гривень за метр комфортабельній нерухомості.

По класах найбільш різноманітні новобудови в Ірпені, але і в інших містах є, що вибрати.

  • Квартиру економ класу в Ірпені можна вибрати 319000 гривень. У Бучі поки вибір невеликий, і не так уже й бюджетний: від 552 тис гривень. У Гостомелі вартість квартир економ класу починається від 362000 грн, і вибір ЖК не надто різноманітний, що зрозуміло, адже Гостомель і сам невеликий за площею.
  • Зате комфорт клас відмінно представлений саме в Бучі: ціна за квартиру стартує від 371 тис. Грн. В Ірпені, правда, ціни доступніше: 326 тис. грн і вище. У Гостомелі комфорт клас представлений найбільш різноманітно. Ціни тут починаються від 405 тисяч грн.
  • З бізнес класом Ірпеня також все цілком доступно: від 449 тисяч гривень, а й квартири відповідного рівня. У Бучі ціни нижчі, і починаються в цьому сегменті від 370 000 гривен, але вибір ЖК невеликий. У Гостомелі трохи дорожче: від 380 тис. Грн, причому поки зведений тільки один ЖК.
  • Елітні новобудови в Ірпені популярні. Поки що мінімальна вартість квартири становить 960000 гривень, але очікується введення в експлуатацію більш доступного варіанту, від 525 000 за затишну квартиру. У Бучі та Гостомелі забудовники не поспішають зводити житло елітного рівня.

В цілому, з трьох міст саме Ірпінь є найбільш розвиненим і комфортним для життя. Крім того, сюди найзручніше добиратися, завдяки наявності декількох хороших доріг і різноманітного громадського транспорту. Невеликі затишні Буча та Гостомель також вельми привабливі, але до рівня Ірпеня їм належить ще рости.

Відстань до Києва від Бучі, Ірпеня та Гостомеля: зручні маршрути

Як від Ірпеня, так і Бучі або Гостомеля зручно добиратися в/з Києва. Це зручно для тих, хто збирається працювати в столиці, але жити воліє в комфортному передмісті. На шлях з центру Києва за всіма трьома напрямками піде хвилин 25-30, в залежності від трафіку. При цьому найбільш комфортним для автомобільного транспорту є Ірпінь, оскільки проблему заторів і тягучок тут вирішили новою об'їзною дорогою.

Між іншим, Ірпінь, Гостомель і Буча також з'єднані між собою декількома маршрутними автобусами.

В Ірпінь можна дістатися маршруткою від метро «Оболонь», «Святошин» і «Академмістечко». Електричкою від станції «Святошин», хвилин за 15-20. Або своїм авто, за 20 хвилин від «Академмістечка».

Гостомель знаходиться в 7 км від Києва, і добиратися сюди зручно на маршрутці, яка кожні 15 хвилин відходить від того ж «Академмістечка».

У Бучу, хоча вона також розташована близько від Києва, добиратися доведеться найдовше. А все через відсутність об'їзної дороги, подібна якій так виручила Ірпінь. Пробки і тягучки особливо варто враховувати тим, хто в столиці працює. Як варіант - скористатися електричкою за напрямками Малин, Тетерів, Коростень. Від станції «Святошин» можна доїхати хвилин за 20, а ось від центрального київського вокзалу - близько 50 хвилин.

Рівень розвитку міста

З інфраструктурою найкраще справи йдуть у Ірпені:

  • 11 дитсадків, 12 шкіл з різним ухилом і гуманітарний ліцей;
  • Два ВНЗ;
  • Відмінна медична інфраструктура, яка зробила Ірпінь «містом здоров'я», хоча пологового будинку тут немає;
  • Великий вибір фітнес клубів, спортмайданчиків, спортзалів і 3 футбольних поля;
  • ТРЦ, орієнтовані більше на шопінг і дитячі розваги.

У Бучі з інфраструктурою трохи складніше:

  • 6 шкіл та 5 дитсадків;
  • Всього одна поліклініка;
  • Один басейн;
  • Зате велика кількість ТРЦ і супермаркетів різного рівня.

У Гостомелі дещо простіше з інфраструктурою:

  • На невелике селище є 1 дитсадок, 3 школи, кілька нових дошкільних установ;
  • Є будинок культури і великий стадіон;
  • Багато магазинів, супермаркети мережевого типу;
  • Затишні кафе і ресторани;
  • Можна дістатися до найближчого Ашана або Епіцентру.

В цілому, найбільш розвиненою інфраструктурою і цікавими місцями для відпочинку все-таки може похвалитися Ірпінь, що є великим плюсом до того, щоб купити квартиру там.

Зелені місця для відпочинку в Гостомелі, Ірпені та Бучі

Влада Ірпеня роблять велику ставку на позиціонування міста, як зеленого і чистого. І хоча той же Гостомель є сучасним упорядкованим селищем, Ірпінь успішно обійшов в плані інфраструктури і озеленення навіть його.

Велику роль в цьому зіграли відповідальні забудовники, такі як Синергія. Вони не просто зводять нові будинки, а й активно розвивають інфраструктуру міста, не забуваючи про його озелененні.

Ірпінь в принципі частково розташований в сосновому лісі, і тому цей район рясніє санаторіями, дитячими таборами, базами відпочинку. Також в місті безліч парків, скверів, а для велосипедистів це взагалі ідеальне місто.

У Бучі заслуговує увагу мила пішохідна алея з оригінальними скульптурами, а також стильний «англійський» парк на околиці міста. Там є для прогулянок все: фонтани, міні-зоопарк, озера, велодоріжки.

Інвестування в житло Гостомеля

Гостомель привабливий своїми невеликими комфортними клубними будинками, і взагалі певною «камерністю» селища. Хоча це не найдешевший варіант в плані нерухомості, свій рівень комфорту і хороше планування ви точно отримаєте.

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок