#Блог

Де краще купити квартиру: в Броварах або Ірпені

Зміст

Правильний вибір квартири починається з того, щоб визначитися з найбільш підходящим вам містом. Для багатьох киян, і навіть для жителів інших міст України, передмістя столиці є оптимальним вибором. Зокрема, в останні роки особливо популярні такі міста, як Ірпінь і Бровари.

На користь покупки квартир в цих містах можна назвати:

  • Наближеність до Києва;
  • Наявність розвиненої інфраструктури;
  • Хороший вибір сучасних ЖК від надійних забудовників;
  • Можливість придбати квартири різних класів.

При цьому варто відзначити, що обидва міста користуються популярністю, але за інших рівних Ірпінь виграє тим, що він більш зелений і чистий. А значить, таке місто в першу чергу вибирають молоді сім'ї з дітьми, і просто ті, хто серйозно ставиться до питань власного здоров'я і комфорту.

Тим більше що в Ірпені якраз зараз є ряд вигідних пропозицій від хороших забудовників. Так, будівельна компанія Синергія не просто зводить комфортні будинки. Вона також активно бере на себе облаштування міста. А це додатковий плюс на користь Ірпеня.

Де дешевше купити квартиру: в Броварах або Ірпені?

Зазвичай ціни на квадратний метр в передмісті Києва не сильно варіюються. Але коли вирішуєш купити квартиру в новобудові - це питання не пусте. Передбачаються подальші витрати на облаштування, і варто вважати кожну тисячу.

У нинішньому році середня ціна за метр квадратний в новенькій сучасній квартирі становить:

  • 13600 грн в Броварах;
  • і 13100 в Ірпені.

Що стосується мінімальних цін на готові квартири економ класу:

  • в Ірпені вартість квартири стартує з позначки 319 т. грн;
  • в той час як в Броварах мінімальна вартість складає 422 т. грн.
  • Комфорт клас в Ірпені починається від 326 т. Грн, що не дуже відрізняється від економ класу. А ось в Броварах квартиру комфорт класу дешевше 459 т.грн придбати не вдасться.
  • Відмінні квартири бізнес класу в Ірпені продаються за цінами, що починаються від 449 т.грн.
  • Квартиру аналогічного рівня в Броварах можна знайти мінімум за 558 т.грн.

Що стосується квартир елітного типу, в Ірпені вони продаються від 525 т.грн, в той час, як в Броварах можна вибрати квартиру від 628 т.грн.

Таким чином, нові квартири в Броварах, незалежно від класу, зараз обходяться трохи дорожче, ніж в Ірпені.

При цьому виграє в порівнянні все-таки Ірпінь, оскільки є більш зеленим і чистим містом. З огляду на, що саме заради цього-то багато киян переселяються цілими сім'ями за місто, перевага важлива.

За можливість вдихнути на повні груди свіже повітря або пройтися з дитиною по чистим паркам люди готові платити. Як грошима, так і часом, який йде на дорогу до столиці. І поки сучасні ЖК в Ірпені помітно більшою мірою виправдовують очікування покупців.

Скільки до Києва: чи зручно добиратися

До речі, однією з причин, по яким квартири в новобудовах в Броварах коштують дорожче, ніж в Ірпені, є місце розташування:

  • Бровари межують з Києвом;
  • Ірпінь знаходиться в 7 км від столиці, що також зовсім небагато, але дозволяє забудовникам в Броварах і далі піднімати ціни.

Втім, чи варто доплачувати солідну суму за різницю в якихось 7 км - велике питання.

Наявність зручної транспортної розв'язки завжди була одним з вирішальних факторів при виборі місця для покупки квартири. В цьому плані обидва міста можуть порадувати тих, хто працює в столиці, а жити хоче в більш комфортному місці.

Як Ірпінь, так і Бровари відрізняються гарною транспортною системою. У вашому розпорядженні облаштовані зупинки громадського транспорту. І, що важливо, дорога, на якій ви не залишите колеса вашого авто в торішній ямі.

  • До Ірпеня дістатися можна або по варшавській автотрасі М07 (Київ-Ковель), або по Р30 (вона ж Київ-Ірпінь).
  • До Броварів на приватному авто або громадському автобусі вам можна дістатися по трасі Н07, вона ж Київ-Суми, або популярної М01, напрямок Київ-Чернігів.

Якщо ви їдете з центру Києва, до Ірпеня вам належить проїхати на своєму авто 25 км, хвилин за 20, і приблизно на тій самій відстані - до Броварів.

  • На маршрутці до Ірпеня можна дістатися за півгодини. Кожні 15-30 хвилин від метро «Святошин», «Оболонь» і «Академмістечко» їздять автобуси з різними маршрутами.

При цьому маршрутки з'єднують місто не тільки з Києвом, але і Ворзелем, Бучею, Гостомелем і навіть кількома сусідніми селами.

  • Є також варіант з електричкою: за 15-20 хвилин від станції «Святошин» ви легко доберетеся до Ірпеня.
  • По самому Ірпеню їздить чимало маршруток. Якщо ж ви на своєму авто, скористайтеся новою об'їзною дорогою, яка позбавила місто від пробок, пов'язаних з переїздом через залізницю.
  • У Броварах зазвичай 6 діючих маршруток / автобусів. Із сусідніх населених пунктів є повідомлення тільки з Княжича. А ось з Києва до Броварів маршруткою вам їхати близько півгодини, як і з Ірпеня. Але їздять вони тільки від станції «Лісова», що не завжди зручно.
  • Крім того, до обох міст можна дістатися і ж/д транспортом. В Ірпені вам належить вийти на зупинці, яка так і називається - станція Ірпінь.

А ось в Броварах є два варіанти: або вийти на основний станції Бровари, або на зупиночній платформі Княжичі, якщо ви їдете по лінії Дарниця-Ніжин.

На крайній випадок завжди є таксі. До Ірпеня з вас візьмуть близько 200-250 грн, а до Броварів 140-200 грн, але їхати доведеться від станції «Лісова», так що врахуйте, що до неї також потрібно дістатися.

Також розраховуйте свій час, і виїжджайте в Бровари заздалегідь: на відміну від Ірпеня, до Броварів часто доводиться добиратися через пробки, причому це буває в різний час доби.

Куди віддати дітей і сходити самому - порівняння інфраструктури Броварів та Ірпеня

У плані інфраструктури обидва міста гарні, але Ірпінь виграє гонку. А все тому, що це місто зараз активно бореться за різні почесні звання, на кшталт «міста здоров'я», і тому максимум зусиль кидає не на розширення житлових кварталів, а на їх розвиток. Недарма це місто в області вважається одним з кращих для сімей з дітьми.

У Броварах за останні роки спостерігається помітний перекіс у бік розширення. Поки що інфраструктура покриває наявні житлові квартали, але буквально «на грані», що видно по дитячих садках: записати туди дитину не так просто. Поки політика міста не зміниться, інфраструктура Броварів буде все більше відставати.

В Ірпені забудовники, наприклад, такі як Синергія, відповідально ставляться до своєї роботи, активно забудовуючи також інфраструктуру: садочки, майданчики, сквери

На Ірпінь припадає 11 дитячих садків, а на Бровари - 20. Але в Ірпені цього більш ніж достатньо, а ось броварським молодим сім'ям варто подбати про місце для свого чада заздалегідь.

Загальноосвітніх шкіл в Ірпені 12, з яких деякі - спеціалізовані, а ось в Броварах звичайних шкіл - в 2 рази менше, і навіть ще пара спеціалізованих ситуації не змінює. Крім того, в Ірпені знаходиться і пара ВНЗ.

Оскільки Ірпінь прагне стати «містом здоров'я», адміністрація активно розвиває мед.інфраструктуру. Так, в місті 4 нових медичних установи, в тому числі дитячих. Але в пологовий будинок вам доведеться їхати в сусідній Ворзель.

У Броварах всього дві лікарні: центральна районна (в тому числі і дитяча) і нова велика поліклініка, найбільша в області. З огляду на велику завантаженість державних поліклінік, варто звернути увагу на приватні, хоч і платні, клініки в Броварах.

Кількість ТРЦ вас порадує в обох містах. Правда в Ірпені їх більше, на різний смак і бюджет, зате в Броварах знаходиться найбільший в країні ТРЦ «Термінал» із льодовою ареною.

Парки та сквери - зелені легені міста

  • Ірпінь по праву пишається своєю природою, будучи найзеленішим місцем в передмісті столиці. У місті безліч парків і скверів, їх кількість постійно зростає. І навіть просто вулиці радують око зеленню. Не пропустіть важливу достопріечательность: на перехресті Лисенко і Мечникова знаходиться 600-річний 30-метровий «Дуб Прадубом».
  • Вирушаючи на прогулянку, не забудьте зайти в Будинок творчості письменників в Ірпені. Це не просто пам'ятка архітектури, а будівля, в якому займалися творчістю десятки знаменитих українських письменників, приїжджаючи з усієї України.
  • У Броварах з парками-скверами, та й взагалі історичними пам'ятками все куди скромніше. Багато в чому це пов'язано з тим, що історичний центр Броварів був зруйнований ще за радянських часів.
  • Потихеньку озеленюються вулиці, але для прогулянок це не найцікавіший місто. Є пара парків ( «Перемога» і «Приозерний») з озерами, в яких офіційно не можна купатися. Причому в озері Біле парку «Перемога» не ризикують освіжатися навіть старожили. Зате там популярно катання на катамаранах - веселе і безпечніше. Місцеві водойми або пересохли, або спеціально були засипані. Так що плануйте своє дозвілля за межами міста: місцеві жителі вважають за краще виїжджати на вихідні в найближчі села, чого і вам бажають.

Що можна купити?

У плані вибору житла приїжджих радують обидва міста, оскільки активно розширюються.

  • Наприклад, в Ірпені можна прямо в центрі міста, в пішій доступності від всієї необхідної інфраструктури, вибрати досить бюджетні квартири. Наприклад однушку від 405 т.грн. При цьому до ваших послуг закрита прибудинкова територія з відеоспостереженням.
  • Є в центрі і варіанти подорожче, з готовою чистовою обробкою, і навіть теплою підлогою на кухні. Правда, така одиничка обійдеться в 648 т.грн як мінімум. Також в Ірпені можна придбати таунхаус, причому найближчим часом буде добудований цілий житловий комплекс двоповерхових таунхаусів, майже місто в місті.
  • В Ірпені є кілька нових клубних будинків. Причому вони настільки закриті, що пропонують навіть обладнані сауни і свої зали для сімейних свят. Вартість квартир відповідає: від $ 650 за кожен квадратний метр.
  • Трохи далі від центру, неподалік від соснового парку є ЖК з відмінною дитячою зоною для ігор і свят. До того ж поруч парк. Вартість квартири залежить від того, яка черга вас цікавить, і починається від 630 т.грн.
  • У Броварах ближче до околиці міста можна вибрати квартиру в ЖК бюджетного типу, але вартість квадратного метра в цьому районі стартує з 10 т.грн. Новобудова передбачає відмінну інфраструктуру - у вашому розпорядженні дитячі та спортивні майданчики, паркінг, зони відпочинку.
  • Можна вибрати і більш дорогий, але продуманий варіант ближче до центру міста. Купуючи квартиру вартістю від 14 т.грн за квадратний метр, ви отримуєте всі переваги інфраструктури сучасного ЖК, включаючи дитячий сад, школу та стадіон.
  • Поруч зі знаменитим ТРЦ «Термінал» можна придбати квартиру в будинку, побудованому з екологічно чистих матеріалів, причому з величезною різноманітністю варіантів планування. Є однокімнатні, двокімнатні, трикімнатні квартири. Вартість 1 метра - від 13500 грн.
  • Якщо ви любите закриті комплекси - то вам на околицю, в ЖК Scandia, це справжнє місто в місті. Вартість житла в ньому на цьому етапі починається з 12800 грн. Причому стиль відповідає назві - строго скандинавський.
  • Є й хороший варіант для сімей з дітьми, до речі, недалеко від того ж «Терміналу», в ЖК «Палладіум». Вартість кв.м. висока, від 13600 грн, але зате поруч ліс, а квартири просторі.

Безпека інвестування - чи варто вкладати?

З огляду на все перераховане вище обидва міста дуже перспективні, якщо ви шукаєте житло в новобудові. Ціни на квартири -  досить малі, планування і розташування - на будь-який смак, як в Ірпені, так і в Броварах.

Але істотний плюс Ірпеня - наявність відповідальних забудовників, таких, як Синергія, які не просто будують, але ще і розвивають інфраструктуру міста. В цьому плані Ірпінь виграє, адже його інфраструктура набагато краще покриває потреби жителів.

І звичайно гордість Ірпеня - його природа, чистота, наявність облаштованих парків і скверів. Це також робить місто більш привабливим для інвестицій.

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок