#Блог

Купити квартиру в Борисполі або Ірпені: що краще?

Зміст

Квартири в передмісті Києва зараз чи не більш популярні, ніж в самій столиці. А особливо відзначилися Ірпінь і Бориспіль - два великих міста, здатних позмагатися зі столицею.

Тут є всі умови: інфраструктура, відмінні нові ЖК з усіма атрибутами комфорту, великий вибір новобудов в плані планування квартир і цін, можливість швидко і зручно дістатися з/до Києва на роботу або до родичів.

При цьому за способом життя міста кардинальним чином відрізняються, адже Бориспіль це знамените місто-аеропорт, який активно розширюється. А Ірпінь - нове «місто здоров'я», знамените чистим повітрям і великою кількістю зелених зон, в яких розташовані санаторії та дитячі табори.

Порівняння цін на квартири в Борисполі і Ірпені

Як Ірпінь, так і Бориспіль пропонують квартири за досить помірними цінами. Так, середня вартість квадратного метра складає 13 000 грн і вище. Але що стосується різниці цін за класами житла - тут різниця куди помітніше.

  • Так, купити квартиру економ класу в Ірпені можна від 319 тис.гривень, наприклад, симпатичний смарт варіант. Приблизно ті ж ціни діють в Борисполі.
  • Квартиру класу комфорт в межах міста Ірпеня можна купити за 326 тисяч гривень і більше. А ось Бориспіль пропонує квартири такого рівня від 388 тисяч гривень.
  • Якщо вас цікавлять квартири в новобудові бізнес класу, то в Ірпені за таку доведеться віддати не менше 449 тисяч гривень. А ось в Борисполі з бізнес класом поки ситуація складніша, і забудовники не поспішають зводити подібні об'єкти.
  • Що стосується квартир елітного рівня, в Ірпені незабаром можна буде вибрати дуже доступний варіант, від 525 тисяч гривень, а на даний момент вже є елітне житло від 960 тисяч гривень - з відповідним рівнем комфорту. Але в Борисполі поки квартири такого рівня в продаж не надходять. Забудовники вважають за краще зосередити зусилля на ЖК класу комфорт.

Крім перерахованого вище, при виборі міста, в якому ви купуєте квартиру, варто враховувати, що Ірпінь є більш зеленим і чистим, а через Бориспіль проходить велика траса.

Скільки до Києва: чи зручно добиратися

Як Ірпінь, так і Бориспіль тісно пов'язані зі столицею. Тому з міста буде зручно добиратися до Києва на роботу, або вибиратися в гості до рідних на вихідні. Щоб добиратися на авто в Ірпінь можна скористатися варшавською трасою М07 (Київ-Ковель) або також популярною Р30 Київ-Ірпінь. Для того щоб потрапити в Бориспіль вам доведеться скористатися трасою М03, частина якої, Київський шлях, є центральною вулицею міста.

  • Питання пробок, колись актуальне в Ірпені через залізницю, зараз успішно вирішене за допомогою нової об'їзної дороги. Зараз від станції метро «Академмістечко» можна дістатися на авто за 20 хвилин. Або як варіант - взяти таксі, яке обійдеться вам в районі 200-250 гривень.
  • В Бориспіль краще виїжджати з Києва сильно заздалегідь. Щільний трафік, а також більше десятка світлофорів, які не синхронізовані автоматично, створюють пробки. Причому не тільки в годину пік. Доїхати можна за ті ж 20 хвилин, виїжджаючи від станцій метро «Бориспільська» або «Харківська» - якщо з трафіком пощастить. Таксі до Борисполя також можна взяти з Києва, заплативши теж близько 250 гривень.

Як в Ірпінь, так і в Бориспіль, можна дістатися електричкою.

  • В Ірпінь добиратися швидше, приблизно 15-20 хвилин від метро «Святошин». Враховуйте, що потяги ходять приблизно з 5 ранку до 10-11 вечора, розклад варто перевіряти.
  • До Борисполя електричкою їхати приблизно годину, сідати потрібно на центральному вокзалі. Зате ходить вона часто.

Популярний транспортний варіант - це маршрутка.

  • Так, до вокзалу в Ірпені можна доїхати з Києва, як від станцій «Академмістечко», так і «Святошин», десь за півгодини. Причому їздять автобуси з періодичністю 15-30 хвилин, і маршрути їх вельми різноманітні.
  • З Києва можна дістатися маршруткою і до Борисполя. Сідати треба на станції метро «Лівобережна» або «Харківська». Маршруток багато, їздять кожні 10-15 хвилин, вони курсують також між сусідніми селами.

В цілому добиратися зі столиці зручно в обидва міста, можна їздити громадським або особистим транспортом. Але траса до Ірпеня набагато вільніша, ніж до Борисполя. Тому і свій графік планувати зручніше жителям Ірпеня.

Інфраструктура міста

У Борисполі та Ірпені добре йдуть справи з інфраструктурою. Так, в Борисполі є:

  • 10 дитячих садків;
  • 5 звичайних і кілька спеціалізованих шкіл, в т.ч. гімназія та спеціалізована лінгвістична школа;
  • Спортивна та музична школа;
  • Профліцей і ліцей «Дизайн-Освіта»;
  • Пологовий будинок, дитяча поліклініка і ЦРЛ, приватні медичні центри і клініки.

В Ірпені також все добре з інфраструктурою, а особливо з освітою і медициною, адже відповідальні забудовники, наприклад Синергія, активно її розвивають. І тепер в Ірпені є:

  • 11 дитячих садків з хорошою репутацією;
  • 12 ЗОШ, з яких частина є спеціалізованими з різним ухилом;
  • Гуманітарний ліцей;
  • Кілька відомих в країні ВНЗ;
  • Відмінна медична інфраструктура, яка зробила Ірпінь «містом здоров'я»;
  • Велоінфрастуктура, яка в перспективі буде з'єднувати Ірпінь з Києвом.

В цілому, в обох містах жити комфортно, але поки що саме Ірпінь виграє за якістю життя городян, оскільки місцева адміністрація розвиває інфраструктуру цілеспрямовано і активно. Крім того, в Ірпені працюють такі забудовники, як компанія Синергія, і вони більш відповідально ставляться до роботи, не просто активно забудовуючи місто, а розвиваючи його інфраструктуру, відкриваючи нові садки, майданчики, сквери.

Зелені зони для відпочинку в Борисполі і Ірпені

Ірпінь добре підійде молодим сім'ям, і тим, хто шукає більш здорової екосистеми в своєму місті. Там багато парків, скверів, та взагалі місто практично знаходиться в сосновому лісі, особливо ближче до околиці. Недарма там розташовано чимало санаторіїв, лікувальних центрів, дитячих таборів.

Але в центрі Ірпеня теж все добре з зеленими зонами для відпочинку, багато в чому завдяки зусиллям забудовників, озеленювати територію своїх ЖК.

Бориспіль не встиг поки наздогнати Ірпінь в плані озеленення, зокрема тому, що ця місцевість не така багата природними красотами, і не може похвалитися екологічно чистим повітрям ірпінських соснових лісів. Але і це місто активно розвивається, і для прогулянок добре підійде Міський парк культури і відпочинку. Він вважається головною прогулянкової зоною. Тут є зручні спортивні майданчики і затишні кафе.

Квартира як об'єкт для інвестицій

  • Нерухомість в Ірпені продається за цілком доступними цінами, і обіцяє бути хорошим вкладенням на майбутнє, оскільки місто активно розвивається, з упором на комфорт його мешканців.
  • Більш бюджетний варіант можна підібрати ближче до околиці з її чистим повітрям і лісами - тут зводять багатоповерхівки. А ось ближче до центру в основному пропонують таунхауси, причому поки їх небагато, оскільки жителі бережуть природу, не дозволяючи вирубку заради забудови. Тому відповідальні забудовники, такі як Синергія, заздалегідь закладають в проекти своїх ЖК і комфортну інфраструктуру, і повноцінне озеленення.
  • Бориспіль, відомий своєю вдалою близькістю до столиці, а також найбільшим українським міжнародним аеропортом, також цілком доступний в плані цін, і комфортний для життя, хоча поки що інфраструктура тут відстає.
  • В основному упор тут робиться на економ-і комфорт-клас. Вибір житла в інших секторах дещо обмежений.

Виходячи з описаного вище, Ірпінь є більш цікавим варіантом для інвестицій в житло, хоча обидва міста, безумовно, гідні уваги.

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок