#Блог

Специфіка придбання квартири для здачі в оренду

Зберегти і примножити деяку суму грошей сьогодні гарантовано виходить у кожного, хто знаходить можливість купити квартиру для здачі в оренду. Таке капіталовкладення – це унікальний шанс забезпечити собі постійний прибуток на багато років вперед, з непоганою ймовірністю виручити за нерухомість, у разі її продажу, набагато більшу суму коштів, що була витрачена на її придбання. Особливо коли розумний інвестор довіряє свої гроші на початковій стадії будівництва надійного забудовника.

Подібну схему інвестування сьогодні активно експлуатують всі, у кого є вільні кошти. І отримують вони, при цьому, досить солідні дивіденди + гарантію стабільного майбутнього для себе і своїх дітей.

Основні вимоги до квартирі

Важливо розуміти, що купити квартиру з метою використання її в якості приносить гроші активу, це зовсім не те ж саме, що обзавестися власним житлом. Головна вимога до таких об'єктів – максимальна їх привабливість в очах потенційних орендарів укупі з мінімальними витратами, які потрібні власникам для приведення житла в порядок.

З цієї позиції найбільш перспективними виглядають однокімнатні, максимум – двокімнатні квартири, розміщені в ЖК, мають належну інфраструктуру.

Ідеальною нерухомістю, придатної для здачі у найм, сьогодні стає:

  • квартира невеликою площею, яку можна швидко відремонтувати/меблювати і за яку не потрібно платити більшу комуналку;
  • об'єкт, розташований поруч з усією необхідною інфраструктурою, поблизу від транспортних шляхів, в крокової доступності від зупинок громадського транспорту, а також має 2-3 шляху для під'їзду до нього на автомобілі;
  • житлову площу, яка перебуває на середніх поверхах (хоча є люди, які віддають перевагу останні поверхи з-за пропонованої ними панорами і ті, хто любить жити внизу, щоб не ходити багато сходами);
  • апартаменти в новому, чудовому, чистому і пристойному домі, якому менше 5 років;
  • житло, побудоване з якісних і сучасних матеріалів (цегла, моноліт);
  • безпечне і зручне місце проживання з працюючими комунікаціями, знаходиться в зеленій зоні міста, бажано біля парку.

Також бажано вибирати квартири у надійного, перевіреного забудовника, який гарантує своєчасну здачу РК в експлуатацію, причому – відразу з усіма готовими комунікаціями та упорядкованою територією, оскільки це дуже важливо при здачі житла в оренду. Додатковим бонусом буде близькість об'єкта до магазинах, садкам і школам.

Для Києва найбільшим потенціалом в контексті здачі в оренду володіють сьогодні житлові комплекси ближнього передмістя. Наприклад, дуже популярний у молоді і сімейних пар з дітьми зелене містечко Ірпінь. Переваг життя в ньому безліч.

  1. По-перше, їхати від нього до станції метро " Академмістечко 10-15 хвилин за відмінною сучасної трасі, на якій ніколи не буває пробок.
  2. По-друге, Ірпінь – відома здравниця регіону, багата сосновими лісами і славиться своїм чистим повітрям і чудовою водою. Місто – справжній рекордсмен серед райцентрів Київської області за кількістю парків, скверів, зелених насаджень.
  3. -третє, новобудови Ірпеня, за рахунок різноманітності квартир, представлених в них, дарують можливість потенційним орендарям житла вибирати нерухомість по їхньому смаку. А унікальні пропозиції від місцевих забудовників нерідко й зовсім, дозволяють потенційним квартиронаймачам отримати преміум-комфорт за цінами звичайних квартир.
  4. В-четвертих, оренда житла в Ірпені – місті кількох Вузів – це можливість для багатьох студентів жити і вчитися в одному місці.

Пару слів про рентабельності

Експерти українського ринку нерухомості, рекомендуючи потенційним інвесторам різні об'єкти для придбання з метою подальшої здачі їх в оренду, радять приділяти пильну увагу житла з максимальними показниками прибутковості. Зокрема:

  • об'єктах економ-рівня (недорогим одне – і двокімнатних квартирах);
  • апартаментів бізнес-класу (особливо – нижньої цінової категорії, дорогим – у подальшому).

Згідно зі статистичними даними, у такого роду власності фіксується максимальна прибутковість: приблизно 7000 грн в місяць у квартир бюджетного типу та до 10000 грн у місяць у найдоступніших варіантів бізнес-формату.

Існує також різниця, житло яких габаритів інвестувати. Наприклад, двокімнатні квартири спочатку коштують на 20-30% дорожче класичних "однушек", однак при здачі їх в оренду прибуток щомісяця буде лише на 10%, максимум 15%, вище.

Крім того, важливо і місце розташування нерухомості. Апартаменти в столичних будинках – це свідомо дорога покупка, причому, незалежно від того, чи йдеться про новобудові або про об'єкти ринку вторинної нерухомості.

У той же час симпатичні квартири в передмісті обійдуться в скромну суму грошей при укладанні угоди, але принесуть вельми пристойний прибуток, як у найближчій перспективі, так і через рік-другий. Особливо, враховуючи, що вартість таких об'єктів, у міру поглинання передмість столицею, збільшується багаторазово і буквально блискавично. Вчорашні "висілки" мають тенденцію трансформуватися сьогодні в екологічно привабливі околиці мегаполісу, а завтра, і взагалі, ставати офіційною частиною міської забудови.

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок