#Блог

Вибір житла під Києвом: Вишневе або Ірпінь

Зміст

Багато киян все частіше замислюються про переїзд зі столиці, вибираючи життя в передмісті. Цьому сприяють більш доступні ціни на житло, наявність прямої дороги до столиці і назад, а також розвинена інфраструктура.

Останньому особливо сприяє наявність активних забудовників. Такі компанії, як Синергія, дбають не тільки про будівництво будинку, а й про створення максимально комфортної інфраструктури.

Великою популярністю у покупців квартир в новобудові користуються Ірпінь та Вишневе. Ці два міста стрімко забудовуються, при цьому ціни на квартири цілком доступні. Однак при загальній схожості, стиль життя в Вишневому та Ірпені помітно відрізняється.

Ціни на житло у Вишневому і Ірпені

Вартість нерухомості в Ірпені та Вишневому відрізняється. Зокрема, в першому місті можна купити цілком недорого однокімнатну, двокімнатну, а іноді і симпатичний смарт варіант у вподобаній новобудові. А ось в Вишневому нові будинки все-таки досить дорогі, і знайти доступний варіант непросто. І тому вигідніше часом придивитися до більш старих будівель.

Що стосується різниці цін за класами, то вона досить виражена в обох містах.

  • В Ірпені зараз можна підібрати хорошу квартиру економ класу за 319 і більше тисяч гривень. Вишневе пропонує аналогічну по класу нерухомість від 462 тисяч гривень, і це зрозуміло, адже тут новобудови падають в ціні досить повільно.
  • Комфорт клас в Ірпені також широко представлений, і гідну однокімнатну квартиру тут можна придбати від 388 тисяч гривень. У Вишневому з новобудовами класу комфорт трохи складніше. Уже зараз є пропозиції таких квартир від 626 тисяч гривень, але інвестори з нетерпінням очікують введення в експлуатацію нового ЖК, квартиру в якому можна буде вибрати від 348 тисяч.
  • Новобудови бізнес класу в Ірпені також зустрічаються, але вартість вже вище - від 449 тисяч гривень. Дещо дорожче обійдеться житло такого рівня в Вишневому: від 460 і більше тисяч гривень.
  • Елітна нерухомість в Ірпені ще тільки розвивається. Зараз можна вибрати гідний варіант, навіть з ремонтом, від 960 тисяч гривень, але в планах забудовників здача в експлуатацію об'єкта, квартиру в якому можна буде вибрати від 525 тисяч гривень. А ось в Вишневому забудовники поки не поспішають зводити новобудови елітного рівня.

Варто також відзначити, що Ірпінь відомий як більш чисте і зелене місто. У ньому комфортніше жити сім'ям з дітьми, і просто поціновувачам здорового способу життя. Крім того, забудовники, такі як Синергія, також працюють над озелененням, зводячи нові РК.

Відстань до Києва: чи зручно добиратися

Що стосується відстані до Києва, то різниця тут дуже суттєва, тому що якщо Ірпінь знаходиться близько до столиці, то Вишневе в найближчі роки може стати її частиною, і впритул до неї прилягає.

Дивно, але така різниця не дуже впливає на час у дорозі, скажімо, від Києва до Ірпеня, або з центру столиці до центру Вишневого. В середньому на це піде 20-30 хвилин.

  • Якщо захочете взяти таксі, з Ірпеня доведеться заплатити 200-250 гривень, але з Вишневого не набагато менше: 130-200 гривень. Можливо, справа в тому, що трафік на дорозі до Вишневому стає все щільніше - якраз через активне зведення новобудов.
  • В Ірпінь можна дістатися кількома автобусами, з досить різноманітними маршрутами. Можна сісти на станції метро «Святошин», «Оболонь» або «Академмістечко», і доїхати прямо до ірпінського вокзалу хвилин за 30.
  • В сторону Вишневого також ходить зі столиці чимало маршруток. Деякі - від площі Перемоги, Севастопольської площі або з Південного вокзалу. Також ходять від метро «Академмістечко», «Святошин», метро «Вокзальна», «Контрактова площа», «Либідська» і «Нивки».
  • До обох міст йдуть електрички зі столиці. У Вишневе можна доїхати від Караваєвих дач або Центрального вокзалу - вам потрібна Фастівська електричка. Також зручно електричкою добиратися і до Ірпеня - дорога від станції «Святошин» займе всього хвилин 15-20.

Загалом, Вишневе щільно прилягає до столиці, і тому вибір маршруток тут більше. З іншого боку, дорога не набагато швидше, а в Ірпінь добиратися куди вільніше будь-яким транспортом, через те, що трафік набагато більш розвантажений. Останньому сильно сприяло відкриття нової об'їзної дороги. Так що іноді простіше доїхати по вільній трасі в Ірпінь, ніж «тягнутися» в щільному потоці на Вишневе.

Інфраструктура міста

Обидва міста радують своєю інфраструктурою. Так, в Вишневому для жителів вже діє:

  • 7 дитячих садків, а також ряд дошкільних закладів;
  • Є 4 загальноосвітні школи, кожна - зі своєю історією і особливим ухилом;
  • Розвинена медична інфраструктура;
  • Хороша торгова інфраструктура - є пара ТРЦ, а також безліч супермаркетів;
  • Для спортсменів є фітнес-центри, тренажерні зали і сучасний спортивний центр.

Ірпінь же порадує ще більше:

  • Як «місто здоров'я» він має відмінну медичну інфраструктуру, хоч і без пологового будинку;
  • Для дітей є 11 дитсадків і 12 шкіл, загальноосвітніх, але деякі є спеціалізованими;
  • Молодих людей очікує також середньоосвітній ліцей, а потім - два ВНЗ;
  • В наявності більше 10 спортзалів, 3 футбольних поля, більше 30 спортмайданчиків, фітнес клуби;
  • Хороша торгова інфраструктура, зокрема за рахунок місцевих ТРЦ.

В цілому, інфраструктура в обох містах досить розвинена. Однак варто зазначити, що Ірпінь менш орієнтований на забудову вільного простору, і більше - на створення комфорту в ньому. І тому місто чистіше і зелене. Зокрема завдяки забудовникам, на зразок Синергії, які взяли на себе відповідальність, як за будівництво будинків, так і за благоустрій навколишньої території.

Зелені зони для відпочинку в Вишневому та Ірпені

Є у близькості Вишневого до столиці все-таки один помітний недолік: разом з нею приходить щільність будівель і недолік комфортних зелених зон. Так що в даному випадку життя в передмісті не має одного зі своїх класичних переваг.

  • З цікавими місцями для відвідування в Вишневому також все скромно. Любителям свіжого повітря і місцевих красот варто звернути увагу на 4 сучасні церкви, а також милий сквер неподалік однієї з них. Для комфортних піших прогулянок пристосована поки тільки центральна міська вулиця.
  • Ірпінь, відомий як зелене місто, яке багато в чому розташоване в сосновому лісі, більше порадує цінителів свіжого повітря і здорового способу життя. І не дарма: на околиці міста, яку зараз активно забудовують сучасними багатоповерхівками, розташовано чимало санаторіїв, лікарень, баз відпочинку і дитячих таборів.
  • Здебільшого саме тому ближче до центру ви знайдете переважно таунхауси, адже місцеві жителі бережуть свою екосистему, неохоче дозволяючи вирубку лісів, навіть заради нових будівель.
  • Тут також багато зон для велосипедистів, а за планами місцевої адміністрації, в найближчі роки велодороги з'єднають Ірпінь зі столицею.
  • Зверніть увагу на нові ЖК, наприклад від компанії Синергія. Незалежно від місця розташування вони завжди знаходяться в зеленому районі, оскільки забудовник активно займається не тільки зведенням будинків, а й озелененням навколишніх територій, і їх облаштуванням.

Інвестування в житло

Інвестувати в житло в передмісті - завжди хороша ідея, але для цих двох міст так особливо. Якщо шум і завантаженість, пов'язана з близькістю до столиці, вас не бентежать, можна купити квартиру в Вишневому, яке активно і щільно забудовується, освоюючи вільну площу під нерухомість.

Якщо свіже повітря, хороша інфраструктура і широкий вибір житла для вас в пріоритеті, варто звернути увагу на Ірпінь. Тим більше, що цінова політика тут поки більш лояльна до нових жителів. А забудовники, такі як Синергія, відповідально ставляться до зведення комфортних ЖК різного класу.

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок