#Новини

Фундаментні роботи в 13-му та 14-му будинках ЖК Синергія Сіті

 

Житловий комплекс Синергія Сіті невпинно зростає. Так, в 13-му та 14-му будинках комплексу фіналізуємо фундаментні роботи. Розповідаємо деталі.

 

Яким чином заливається фундамент під будинок? 

Перед початком робіт, на етапі проєктування, проводиться аналіз ділянки. Виходячи з відібраних зразків — виконуються розрахунки для фундаменту. Його проєктують з урахуванням особливостей обраної земельної ділянки — це найвідповідальніший етап всього будівництва. Адже саме фундамент витримує вагу всього будинку, рівномірно її розподіляє і передає на грунт.

В будівництві 13-го та 14-го будинків ЖК Синергія Сіті ми облаштовуємо пальово-ростверковий фундамент. Палі — це стовпи, які заглиблюють до твердих шарів грунту, і вже на них передається вся вага будинку. В своїй роботі ми використовуємо залізобетонні палі, які вдавлюються в певні точки ділянки за допомогою палевдавлюючої установки. Для влаштування фундаменту 13-го будинку ми вдавили 152 палі, а 14-го будинку — 184 палі.

Далі палі над поверхнею землі зв'язуються залізобетонним монолітом — ростверком, що є горизонтально розташованою частиною пальового фундаменту. Вона сприймає та передає навантаження від несучих елементів споруди на палі. Наразі, в 13-му та 14-му будинках ми якраз заливаємо такі ростверки. Особливостям пальового фундаменту ми присвятили випуск нашого влогу "Стандарти Синергії".

Будинки недовго залишатимуться на рівні фундаменту, адже поряд вже встановлений баштовий кран для монолітних робіт. 

Нагадаємо, завдяки оптимізації будівельних процесів, 13-й та 14-й будинки житлового комплексу Синергія Сіті, ми введемо в експлуатацію на 3 квартали раніше!

 

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок