#Новини

Як оформити право власності на квартиру?

Для інвесторів ЖК Green Side настав час оформляти документи: визначаємось з варіантами

 

Будівельна група Синергія пропонує власникам нових квартир два варіанти оформлення права власності. Обидва є чинними відповідно до законодавства України, але відрізняються вартістю.

Умовами Попереднього договору, який укладали інвестори, було передбачено оформлення права власності шляхом укладання нотаріального договору купівлі-продажу квартири. В такому випадку витрати на оформлення розраховуються наступним чином:

  • 8,5 % вартості житла сплачується у вигляді обов'язкових платежів (податки, збори, держмито);
  • 6800 грн становлять послуги нотаріуса.

Загалом, оформлення квартири площею 41,4 кв. м обійдеться власникам у 54 306,50 грн.

Існує альтернативний варіант. Ви можете заощадити на оформленні квартири шляхом укладання договору купівлі-продажу майнових прав. В такому випадку реєстрація здійснюється державним реєстратором безпосередньо на інвестора, тобто ви стаєте першим власником квартири.

Вартість такої послуги 500 грн за кв. м охоплює всі обов'язкові платежі та послуги реєстратора. Оформлення квартири площею 41,4 кв.м коштуватиме 20 700 грн.

В обох випадках ви отримуєте:

  • Витяг з реєстру права власності на нерухоме майно;
  • Технічний паспорт приміщення.

Перший варіант передбачає нотаріальний договір купівлі-продажу квартири, в другому варіанті потреба в такому документі відпадає, адже саме інвестор, а не забудовник, стає першим власником квартири.

Інформація є актуальною на червень 2019 року. Точну вартість формлення квартири на сьогодні можна уточнити у Відділі сервісу за телефоном  +38 (093) 170-23-70

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок