#Новини

Новий випуск влогу “Стандарти Синергії” — пальовий фундамент в другій черзі ЖК Синергія Сіті

 

Будівництво будинку складається з безлічі важливих етапів. А наші спеціалісти продумують кожну деталь, адже для бездоганного результату дрібинць не існує. Сьогодні розповімо вам про один з них — влаштування фундаменту в новій черзі ЖК Синергія Сіті

 

Кожне будівництво починається з аналізу ділянки. Це дозволяє з’ясувати, чи взагалі можливо зводити будинок у цій місцевості ще на етапі проектування.

Перед розробкою проекту проводять аналіз грунту. Для цього бурять свердловини глибиною до 17 метрів. Відбирають зразки грунту для лабораторного дослідження. І вже на їх основі виконують розрахунки для фундаменту майбутнього будинку.

Фундамент проєктують з урахуванням особливостей земельної ділянки. Це дуже відповідальний етап будівництва. Адже саме фундамент витримує вагу всього будинку, рівномірно її розподіляє і передає на ґрунт. 

Виходячи з геологічних умов ділянки під другу чергу ЖК Синергія Сіті — тут ми облаштовуємо пальовий фундамент

Палі — це щось на зразок стовпів, які заглиблюють у землю до твердих шарів грунту, і на які передається вся вага будинку. 

Для будівництва другої черги ЖК Синергія Сіті ми використовуємо залізобетонні палі. Вони вдавлюються у певні точки ділянки відповідно до проєкту фундаменту. Кількість паль залежить від характеристик грунту. Наприклад, для будівництва 20-ї секції ЖК Синергія Сіті ми вдавимо 275 паль на глибину до 6 метрів. Опори вдавлюються за допомогою спеціальної палевдавлюючої установки. Вона заганяє стовп аж до скельних шарів грунту. Тому фундамент будинку стоїть на твердих породах, а значить виходить міцним та довговічним.

Зведення будинків на пальовому фундаменті — це не винахід Синергії. Палі, як основа фундаменту, використовуються відколи люди почали будувати житло біля водойм. Найперші пальові фундаменти наші пращури зводили ще за часів неоліту. 

Яскравим прикладом будівництва на палях є старе місто у Львові. Колись тут протікала річка Полтва, яку в 19 столітті перетворили на міський колектор. Саме тому в районі сучасних вулиць Коперника, Дорошенка та Гнатюка всі будинки були зведені на пальових фундаментах з мореного дубу. Більшість з них знаходиться в чудовому стані і дотепер.

Будинки в історичних центрах Амстердаму та Венеції також зведені за допомогою дубових паль. Наприклад, Королівський палац, розташований на площі Дам, під основу якого забито 13 657 паль, знаходиться у відмінному стані і з ним, до сих пір, нічого не відбувається.

 

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок