#Новини

В ЖК «Синергія Сіті» пішли проти правил ринку і значно знизили висотність новобудови

 

Будівельна група «Синергія» суттєво знизила поверховість свого проєкту «Синергія Сіті» в Ірпені на Київщині. Попередній власник проєкту планував звести 16-ти поверховий комплекс.  Але тепер тут будуть комфортні будинки на 3, 7 та максимум 9 поверхів. Про це у відеоблозі розповів архітектор компанії Вадим Василюк.

 

 

1Попередній власник передав нам проєкт, в якому було передбачено будівництво комплексу на 16 поверхів. Однак ми одразу принципово знизили поверховість. Тому житловий комплекс «Синергія Сіті» буде складатися з 24 будинків. Висотність –  три, сім та дев’ять поверхів. Гармонійне поєднання будівель створить затишок і відкриє чудовий краєвид практично з будь-якого вікна», – йдеться у відеоблозі.

2

ЖК Синергія Сіті, м. Ірпінь, Україна

Архітектор також розповів, яким проєктом надихалися в компанії, коли планували створення ЖК «Синергія Сіті» поблизу річки в Ірпені. Вадим Василюк звернув увагу на житловий комплекс «Арабія» у Гельсінкі. Це один із сучасних районів фінської столиці, який побудований на березі затоки.

1

Р-н Арабіанранта, м. Гельсінкі, Фінляндія

Будівлі «Арабії» стоять на палях, які йдуть глибоко в ґрунт. Проїзди між кварталами мають залізобетонний фундамент. Це зроблено через близькість до затоки і складність ґрунтів. Будинки розташовані на березі і каскадами спускаються до парку, вони поєднують в собі різні функції. Тут є як офісні, так і житлові приміщення.

3

Р-н Арабіанранта, м. Гельсінкі, Фінляндія

А головна особливість – в ЖК «Арабія» немає будівель вище дев’яти поверхів. Житловий масив зроблено з акцентом на відкритості та зручних виходах до води.

4

Р-н Арабіанранта, м. Гельсінкі, Фінляндія

Двори мають дуже гарне зонування. Є місця для малюків, є де посидіти, є хороші газони для ігор. Немає тільки парковок.

6

Р-н Арабіанранта, м. Гельсінкі, Фінляндія

У дворах безпечно, діти залишають іграшки. У фінів поруч з пісочницями є ящики для іграшок, щоб не тягати їх додому.

7

Р-н Арабіанранта, м. Гельсінкі, Фінляндія

І максимум зелені.

8

Р-н Арабіанранта, м. Гельсінкі, Фінляндія

Уздовж берега йдуть дві доріжки: зліва для пішоходів, праворуч – для велосипедистів. Велодоріжка відділена газоном і виділена червоним кольором.

9

Р-н Арабіанранта, м. Гельсінкі, Фінляндія

1За словами генерального директора будівельної групи «Синергія» Ігоря Оверка, світовий досвід в архітектурі показав, що берегова лінія різних водойм може успішно доповнюватися житловою забудовою. «Венеція стоїть на воді. А Нідерланди, тільки уявіть, відвоювали у моря понад 50 відсотків території своєї країни. Безліч закинутих берегових ліній перетворилися на затишні оази саме завдяки архітекторам і будівельникам. Наш проект «Синергія Сіті» в Ірпені – це приклад вдалого поєднання природи та міського комфорту, який ми створюємо, озираючись на європейський досвіт будівництва», – розповів Ігор Оверко.

10

ЖК Синергія Сіті, м. Ірпінь, Україна

Раніше у компанії також розповіли про ще один житловий комплекс, яким надихалися, створюючи «Синергію Сіті» в Ірпені. Це Стокгольмський район Хаммарбю Шьостад – екологічний квартал біля води з низькоповерховою забудовою.

Нагадаємо, ЖК «Синергія Сіті» – житловий квартал, що створюється за концепцією «місто в місті» в Ірпені. Він передбачає невисокі будинки, школу та дитячі садки, кілометри пішохідних алей та 500 магазинів. 

 

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок