#Новини

Історії власників бізнесу в Синергії, які під час війни наважились повернутися: Ірпінський центр танцю

 

Ми розпочинаємо серію історій про бізнеси в Синергії, які під час війни наважились повернутися. Щоб бути корисними та підтримувати вас.

Першою нашою героїнею стала чарівна власниця та ідейна натхненниця школи танців в ЖК Синергія 3+ — Катерина Бадікова. 

1

Катерина Бадікова, засновниця Ірпінського центру танців

— Чим жила та як розвивалась танцювальна школа до війни?

— Наша студія танців як атмосферний культурний центр Ірпеня. Головна наша місія, щоб до нас приходили танцювати всією родиною. Для цього ми робили зручні графіки занять. Щоб мама могла приходити на парні заняття з батьком, а дитина в цей час займалася сучасними танцями. Ми хотіли створити альтернативу для проводження свого вільного часу, не перед телевізором. А разом розвиватися, спілкуватися із своєю коханою людиною в іншій атмосфері. Ми пишаємося нашими парами, це було дійсно класно. 

2

Учні Ірпінського центру танців, м. Ірпінь, ЖК Синергія 3+

Для діток в нас також було багато напрямків. Це професійний розвиток — сучасна хореографія. Були сформовані великі групи, по 15 діток. Вже почали готуватися до участі в конкурсах. Це надзвичайно надихало. 

Душею нашого закладу були наші вечірки. Ми їх проводили на Геловін, на День святого Миколая, Гетсбі паті для дорослих. Це така кульмінація занять і для дорослих, і для дітей, де вони себе розкривають, гарно вбираються, показують, чим вони займалися. Це фотографії, відео, емоції. Це геть інший нетворкінг. Це неповторно. І це те, чого зараз так не вистачає.

3

Костюмована вечірка до Геловіну, Ірпінський центр танців

Так само як і не вистачає наших людей, багатьох в Ірпені зараз ще немає. Або повернулися, але про танці зараз ще не думають, чи немає можливості. Але я сподіваюся, ми до цього повернемося.

Яка ідея створення? Я професійно займалася бальними танцями. І ідея створення танцювальної школи була в тому, щоб мати з чоловіком спільне заняття. Тимофій займається організаційними питаннями, ремонтом, IT, а я — пошуком талановитих тренерів, створенням дружньої привітної атмосфери. Для нас це дійсно важливо. І зараз, коли люди повертаються, ми бачимо, що все було недарма. Тож працюємо над цим ще натхненніше.  

Запустилися ми не так давно, 7 червня 2021 року. Та якщо подивитися, то менше ніж за рік, наприклад грудень, січень, лютий — було завжди гамірно, особливо по вечорах. Багато людей, посмішок! 

Наша сила — це таланти, тренери, і звичайно наші зали, атмосфера, місце. В нас великі просторі зали, окремо зали для дітей. Є можливість паралельних, індивідуальних занять, в зручний час можна було займатися.

— Коли ви задумались про відновлення бізнесу: які були страхи, ризики, хвилювання? Чи навпаки впевненість, що треба рухатися вперед, допомагати країні на економічному фронті та батькам в розвитку та дозвіллі дітей.

— Ми відновили роботу з липня. Самі ми були в окупації у Ворзелі. Пережили її з самого початку війни.

Символічно, що до початку війни, 16 лютого, в День єднання, ми провели флешмоб: співали разом гімн, запрошували відвідувачів з прапорами України, дуже патріотично було.

5

Патріотичний флешмоб до Дня єднання, засновники та тренери Ірпінського центру танців

Коли війна почалась, ми були в стані шоку, як і всі. Ми не знали, що з приміщенням, доступу до інтернету не було, поїхати туди також можливості не було, все було перекрито. Тому ми не знали довгий час, що там і як. 

Після того, як побачили, що в нас майже все вціліло, тільки 2 розбитих вікна, ми спочатку зраділи. Але зрозуміли, що всі люди роз'їхалися. І не було жодного розуміння, нічого не планували, коли, що, як. 

Та згодом ми побачили активність від людей, нам почали писати, що повернулися, запитувати, коли ми почнемо працювати, тренери почали писати, що планують повертатися. 

6

Учні Ірпінського центру танців, м. Ірпінь, ЖК Синергія 3+

І хоч було страшно через невизначеність та необхідність інвестицій для нового старту. Та саме оце бажання продовжувати займатися від наших гостей та ясність, що є тренери, стали вирішальними. І в червні ми вирішили, що наша душа, наша “друга дитина” як ми називаємо нашу школу, має отримати другий шанс. Тому зараз потроху ми відновлюємо роботу. Повторюсь, саме завдяки нашому колективу та нашим відвідувачам. Дякуємо їм, що вони зараз знову надихають нас та наповнюють енергією та життям наш центр. 

— Які ваші очікування та горизонт планувань в найближчій перспективі? Чи взагалі можливе планування в умовах війни? Чи повернулися ваші клієнти? Яким бачите розвиток вашого бізнесу?

— Зараз планування на місяць-два, до вересня. Ми вирішили, що до завершення війни проведення свят буде недоречним. Хоча цього дуже не вистачає. Головне зараз це вижити, вистояти. Базова задача — щоб люди до нас приходили, щоб це було незбитково. Не всі клієнти повернулися, десь десята частина тих, хто в нас були.  Особливо це стосується дорослих напрямків. 

Але попри все я вірю в розвиток бізнесу в Ірпені. Саме середнього, малого. Тому що це робочі місця. Це ті бізнеси, які поруч з нами в Синергії. Це такий “п'ятачок”, з яким ми товаришували. Сподіваюсь, що життя там повернеться. Ми бачимо, що вже і Розетка, і квест-кімната, і АТБ відновили роботу. Тому сподіваюсь, що у вересні все запрацює, висадять платани но новій дорозі, будуть нові орендарі. Ми бачимо по своїх відвідувачах, як хочеться повернутися людям і бачити, що тут є життя, все працює. Ну і головне, щоб було безпечно, тоді це буде легше робити. 

9

Ірпінський центр танцю, м. Ірпінь, ЖК Синергія 3+

Ті, хто вже зараз наважились відновити бізнес — герої, тому що економіка зараз також важлива і для наповнення бюджету, і податків, і робочих місць, і емоційного стану. Впевнена, після війни нас очікують великі перспективи розвитку всього Бучанського району. 

— Ваші побажання вашим відвідувачам і тим, хто хоче теж наважатися на відновлення чи розвиток бізнесу в Ірпені.

— Головне побажання зараз — це перемога та безпека. З приводу бізнесу, в кожного свої обставини, проте якщо це буде не поодинокий рух, а всі будуть робити свій внесок — хтось відкриє крамничку, хтось кав'ярню, хтось аптеку — це точно допоможе створити єдине екосередовище. Як в природі, як чогось немає, певної рослини, чи тварини, це не працює. Так і тут, що більше в цьому середовищі є різних компонентів, то краще в цілому для всіх. Тому, звичайно, я бажаю всім знайти можливості працювати, зараз є багато державних програм, є велика кількість людей, які шукають роботу. Тому варто ризикувати, хоч це і виклик, та будь-який бізнес має виклики та ризики. 

88

Учні Ірпінського центру танців, м. Ірпінь, ЖК Синергія 3+

Для когось це можливість переосмислити, переглянути свою справу, впевнена, у вас все вийде. Можливо навіть те, що не виходило до війни. Зараз більше уваги до патріотичної складової, до мови, наприклад, українська кухня потребує популяризації в Ірпені. Всі дуже втомилися від новин, від тривожної інформації, постійно знаходитися в стресі дуже складно. Тому клієнти, відвідувачі, особливо діти, мають жити. І такі відкриття допоможуть відновити енергію. Також це можливість заробляти, потім допомогти армії, і в цілому розвиватися нашому затишному Ірпеню.

Дуже приємне відчуття партнерства із Синергією, для нас, як для маленького бізнесу, важлива ваша інформаційна підтримка — в соцмережах, відео, публікації на сайті. Те, що ви не просто будуєте, а створюєте ком'юніті, дуже допомагає. Тому я вам теж бажаю не зупинятися, тому що саме такі компанії мають будувати Україну. 

 

Ми вдячні Катерині за те, що поділилася своїм досвідом. Якщо танець був вашою давньою мрією, тепер ви знаєте, де зможете її втілити всією родиною. 

Якщо ж ви, як і Катерина з Тимофієм, бажаєте кинути виклик обставинам та розпочати чи відродити свою справу — приміщення для вдалого старту ми для вас знайдемо! Гуртуймося для перемоги!

 

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок