#Новини

Бізнес в Синергії під час війни: як почати працювати та розширити свою мережу на прикладі салону краси SET

 

Ми продовжуємо ділитися досвідом наших резидентів, яким вдалось відновити свій бізнес в Синергії. Під час війни для бізнесменів не існує посібників, як діяти. Тому ми взяли на себе місію допомогати їм і інформаційно, і транслюючи позитивний досвід тих, кому це вдалось. Що, погодьтесь, на вагу золота.

 

Сьогодні наша героїня — Тетяна Єлісєєва, власниця студії краси SET в ЖК Синергія 2. Свою сміливість працювати Тетяна помножила на два. Адже вона не лише відновила роботу своєї студії. А й днями відкрила ще одну.

Цікаво, що Тетяна не лише створила авторські студії в районі Синергія. А й мешкає тут та підтримує наше ком'юніті синергійців. А це ще більша відповідальність. Адже до тебе приходять сусіди, тому і якість послуг, і сервіс мають завжди зростати.

Що надало Тетяні сил та опори для відновлення, як вона допомагає у працевлаштуванні вимушеним переселенцям та на що звертати увагу бізнесам під час війни — читайте особисту історію.

— Яким був ваш бізнес до війни?

— Влітку 2019 року мені зателефонувала подруга і сказала, що біля нашого будинку продається салон краси. Так як я в далекому минулому майстер манікюру і давно мріяла про свій салон, вирішила що це знак.

Салон ми купили і я була дуже щаслива, але через 8 місяців до нас завітав перший локдаун і ми не працювали. Знаю що це неправильно, але я за чесний та прозорий бізнес.

1

Під час карантину мені, на жаль, не вдалося домовитися з орендодавцем, і я змушена була шукати інше приміщення.

Приміщення знайшла в нашому ЖК Синергія 2: навіть ще краще та більше. Було страшно, але все реально. Ми обожнюємо наших клієнтів, балуємо їх! Так було до 24 лютого 2022 року.

— Яким був ваш шлях до відновлення бізнесу?

Ми з дітьми виїхали відразу 24 лютого і два з половиною місяці були в Житомирській області.

Я думками вже попрощалася з квартирою та салоном. Було дуже страшно, постійно читали новини, дуже переживали за наш Ірпінь. Вже сиділа і думала, чим буду займатися після закінчення бойових дій.

Коли з’явилася звістка, що наше улюблене місто звільнили, на душі стало легше, але розуміння, що з приміщенням не було. 

Вперше на розвідку ми приїхали 15 квітня, як зараз пам’ятаю проїзд через Романівський міст. Їду і відчуваю нестерпний біль, який пережили там люди, котрі просто хотіли жити.

Під‘їхала до салону і бачу, що все збереглося, слава Богу не було навіть жодної подряпини на склі. 

2

Після цього точно вирішила, що потрібно відкриватися. Тим паче, як тільки звільнили Ірпінь, через декілька днів почали писали клієнти та запитувати, коли ми відкриваємося. 

Поспілкувалася зі своїми дівчатами, і прийняли рішення відкриватися в травні.

Дізналася, хто з клієнтів повернувся, повідомила, що ми відкриваємося. Таким чином сформувала запис на 3 тижня вперед. 

Я не могла сидіти на місці, розуміючи як складно зараз всім: державі, моїм співробітникам, всім людям і особливо нашим захисникам.

3

Ми відкрилися 20 травня. Як це було чудово і водночас емоційно важко. Кожного клієнта зустрічали обіймами та невеличкими подарунками. Кожен розповідав, що йому довелося пережити. Це було дійсно важко, але ми справилися і доклали багато зусиль, щоб ці люди хоча б трішки забули про всі події і відчули себе в безпеці.

— Що далі? Який ваш горизонт планувань?

Після відкриття я відчула, що в мене виросли крила. Не перестаю дякувати нашим захисникам за можливість працювати.

Так як мої дівчата не всі повернулися, я відкрила вакансії з підбору персоналу і зіткнулася з такою ситуацією. Як всі знають, наразі в нашому місті багато переселенців і їм потрібна робота, але не всі хочуть співпрацювати з ними. 

Я була обурена цим, адже ці люди і так багато пережили: хтось втратив домівку, хтось втратив рідних і це не їхня забаганка шукати нове місце для життя та нову роботу. 

4

Тому я взяла на себе відповідальність допомогти роботою таким людям. 

І тут я зрозуміла, що в мене такі круті спеціалісти і їх так багато! Нам стало затісно в тому приміщенні, в якому були.

Тому ми в такий складний час вирішили розширитися, і тепер у мене 2 салони в нашому улюбленому районі Синергія.

7

Я дуже багато сил вкладаю в розвиток і вважаю, що будь-які складнощі — це поштовх подивитися на ситуацію з іншої сторони. 

Зараз я дуже задоволена, що можу дати роботу людям, які справді її потребують, можу донатити на потреби ЗСУ. 

— Ваші поради для тих, хто планує відновити чи розпочати власну справу в Ірпені

Не бійтеся нічого, в будь-якій ситуації потрібно рухатися вперед. Але пам’ятайте, що один в полі не воїн.

8

Я хочу щиро подякувати моїй команді, без них я б не стала ризикувати. Мої дівчата — це моя головна мотивація!

Дякую ЗСУ, що можемо прокидатися кожного ранку і йти займатися улюбленими справами. Слава Україні!

 

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок