#Новини

Історії сміливих бізнесів в Синергії: кав'ярня YASI в ЖК Green Side

 

Бізнес нашої жительки Яни — кав'ярня YASI в проєкті Green Side. Тут можна замовити смачну каву, круасани, солодкі донати та багато іншого. 

 

Ми дізналися від Яни, що секрет її смачної кави в зернах особливого обсмаження найвищої якості. Окрім кави, тут можна попрацювати та завітати на солоденьке із дітьми, їм тут дуже раді. 

“Після переїзду нам з чоловіком не вистачало смачної кави. Тому ми вирішили, що відкриємо таке місце самі — це було нашої давньою мрією. Разом з кавою, кав'ярня стала місцем зустрічі: ми спілкуємось з нашими сусідами не лише в чаті.”

1

Як кав'ярня стала тимчасовим сховищем під час окупації, за що її так люблять діти та як змінилися вподобання людей — читайте в новому інтерв’ю.

Хочу, щоб в мене було якісно та смачно

Від самого відкриття я хотіла, щоби в кав'ярні все було якісно. Каву з першого дня ми як замовляли арабіку та купаж один той самий сорт, так і замовляємо нині. І хоча ціни зараз зросли, фокус на якості в мене залишається незмінним. Я знаю, що не буду червоніти, що щось не так. Я така людина, якщо мені не смачно, я вдруге не прийду в заклад. Навіть якщо дорого, я прийду рідше, але лише туди, де смачно.

2

До нас приходять одні й ті самі люди. Коли ми тільки відкривалися, були сумніви, чи будуть це купувати. Ми з чоловіком їздили та пробували каву в різних місцях: усюди різне обсмаження, різні сорти. Коли я знайшла те, що мені подобається, мені сказали, що я обрала один з найдорожчих сортів: ви ж тільки відкриваєтесь, а якщо не піде, ви з такої високої планки розпочнете, потім буде складно перейти на щось інше. А я думаю, так це ж смачно, хочу, щоб в мене було якісно та смачно. Зараз нічого не змінилось. Те, що минулим літом купували — замовляємо і зараз.

Як ми відкрилися вдруге 

В останні дні весни я повернулася до Ірпеня. І одразу вирішила відкриватися. 

24-го ми ще зовсім трохи попрацювали. Розуміли, що вже щось відбувається, але думали, що це декілька днів і все буде гаразд. 

Я виїхала звідси 4-го березня. Саме у кав’ярні ми пересиділи 2-3 дні: я, мої друзі з цього будинку, мій брат, мої батьки. Ми живемо на високих поверхах, там було страшно, а тут безпечніше. Ми поприбирали всі столи, вікно заставили, щоб не повилітали шибки. 

Коли повернулась, потрібно було все розставити на місце, поприбирати. Перед від'їздом ми позабирали все з холодильників. Тому менш ніж за тиждень, ми відкрились. Сидіти вдома, читати новини було нестерпно. Та й випити каву це завжди так приємно! З'їсти щось солоденьке. 

3

До того ж коли я повернулась, почали запитувати, чи будемо ми відкриватися. Багато хто це вже навіть не клієнти, а добрі знайомі. 

Тоді ще все було закрите, нема куди сходити. І сам розумієш, що хочеться сісти на стілець, сонечко світить, випити каву, і вірити, що ми переможемо, все буде добре.

Американо чи капучино?

В нас найпопулярніші це капучино та класичний круасан. Ми їх змащуємо згущеним молоком, шоколадом. Зараз стали популярні еклери. Вподобання та запити наших гостей завжди надихають шукати новинки. 

5

Та ж матча, було лише 2-3 людини, які її постійно замовляли. Та ми її купили. 

У вересні-жовтні всі хочуть гарячого. Та є в нас одна-єдина дівчина, яка полюбляє айс лате. Ми це знаємо, тому купили пакетики льоду, заморозили, вона прийшла в кінці жовтня, каже, ніде не знайти айс лате, а у вас є. Для неї ми залишили лід. При чому навіть його робимо самі, з хорошої водички.

Відкриватись чи не відкриватись

Був у мене один страх. Перед від’їздом ми викинули 700 літрів їжі. А, зараз, коли все ще й здорожчало, наприклад, імпортні донати, а на імпорт геть інші ціни, є страх, що я знову все закуплю в таких об'ємах, відкриюсь, а щось піде не так, то знову до кінця війни я відкриватися вже не буду. Та ми відкрилися, і хай продажі менші, для мене це краще, ніж не відкритися. 

Хот-дог VS круасан з прошуто

Деякі позиції довелося прибрати. Наприклад, ми робили круасан з філадельфією, з прошуто, зараз це і дорого, і люди перестали їх запитувати.

Натомість ми почали робити хот-доги. Вони вдвічі дешевше, в нас їх дуже добре беруть. Для них ми купуємо теж якісні сосиски, ті що дорожче, щоб було смачно. 

5

Таким чином я зрозуміла, що треба гнучко перемикатися. 

Ми стараємось, щоб все було свіжим, коли береш круасан, а він ще тепленький. Дітки люблять донати, це одна з найбільш ходових позицій. Він коштує 30 грн, але я знаю по собі, вони такі смачні, солодкі!

Як для себе

Я в багатьох речах думаю з позиції, як я люблю: я розумію, що до кави смачно — цукерка. Ті ж Lindt, дорогі, та інколи хочеться взяти каву, до неї цукерку, одну, але смачну. Тому я купую добрі цукерки, іноді поштучно. Та я бачу радість людей, коли вони її куштують. 

6

Той же круасан з шоколадною пастою. Порівнюєш з сендвічем, іноді купив його, відкриваєш, а там начинка посередині тільки. Тому ми свої круасани мастимо до країв. 

З першого дня я робила так, як би мені хотілось. А не шукала компроміс, ну гаразд, я вже це купила, тому це з’їм, це вип’ю. 

Культура змалечку

В нас септик розташований на вході, на рівні дитячих рук, діти вже знають, що зайшли — самі обробили руки. Інколи заходять гуртом 2 мами і 5-ро дітей, бо ще в сусідки дитину захопили. Діти відразу йдуть мити руки.

Коли ми відкривались, бачили, що в комплексі багато діток, тому я продумувала всі моменти, що вони будуть замовляти, як митимуть руки, на чому сидітимуть. 

8

Той же вибір м'яких меблів. На твердому кріслі, людина прийде і швидше піде. Я такого не хотіла, натомість на м'яке людина сіла і відчувала комфорт. Ті ж розмальовки, фломастери, які змиваються водою. Якщо є якісь побажання у гостей, завжди прошу, щоб мені їх передавали. Замовляючи нові позиції, завжди запитуємо, чи вони подобаються. Це все для наших гостей.

 

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок