#Новини

Спростування неправдивої інформації, поширеної Інформаційною агенцією “Погляд"

На сайті інформаційної агенції “Погляд” від 01.12.2017 було розміщено сюжет, в якому розповідається про надзвичайну подію, яка сталась на території автозаправної станції “Сінергія” в Ірпені. Журналісти, що готували матеріал, нажаль, не перевіривши достовірність інформації, вказали, що згадувана автозаправна станція має відношення до Будівельної групи “Синергія”.

Згідно даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно власником земельної ділянки та розміщеного на ній об’єкту нерухомого майна є Товариство з обмеженою відповідальністю «СІНЕРГІЯ 1991» код ЄДРПОУ 38639171. Цей факт також підтверджується інформацією з Державного земельного кадастру про право власності та речові права.

Таким чином, ТОВ «Будівельна група «Синергія»  не має жодного відношення до АГЗС, що розташована на земельній ділянці з кадастровим номером 3210900000:02:015:0023, площею 0,1 га.

Інформація, оприлюднена Інформаційною агенцією “Погляд”, є не лише неправдиваю, а й негативно впливає на ділову репутацію ТОВ «Будівельна група «Синергія». Хочемо нагадати, що згідно статті 2 Закону України «Про інформацію» одним із основних принципів інформаційних відносин є достовірність і повнота інформації, а стаття 26 Закону України «Про друковані засоби масової інформації» передбачає зобов’язання журналіста подавати для публікації об’єктивну та достовірну інформацію. Також, згідно з постановою Пленуму Верховного Суду України від 27.02.2009 року No 1 «Про судову практику у справах про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи» недостовірною вважається інформація, яка не відповідає дійсності або викладена неправдиво, тобто містить відомості про події та явища, яких не існувало взагалі або які існували, але відомості про них не відповідають дійсності (неповні або перекручені).

Аби захистити нашу репутацію та недопустити розповсюдження неперевіреної та неправдивої інформації на підставі статті 2 Закону України «Про інформацію» вимагаємо від Товариство з обмеженою відповідальністю “Інформаційна Агенція “Погляд” опублікувати спростування поширених відомостей, що є недостовірними та порушують ділову репутацію ТОВ «Будівельна група «Синергія» шляхом невідкладного розміщення на офіційному інтернет-сайті інформаційної агенції “Погляд” та на офіційній сторінці інформаційної агенції Погляд у мережі Facebook повідомлення про те, що ані ТОВ «Будівельна група «Синергія», ані її керівник Оверко Ігор Іванович не мають жодного відношення до земельної ділянки з кадастровим номером 3210900000:02:015:0023 та до розміщеного на ній об’єкту нерухомого майна.

В іншому випадку ТОВ «Будівельна група «Синергія» звертатиметься до суду з позовом про захист ділової репутації, а також з вимогою про відшкодування завданої моральної шкоди в результаті вказаних вище публікацій.

 

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок