#Новини

Зустріч забудовника з інвесторами 20-23 будинків ЖК Синергія Сіті: відповіді на запитання

 

29 серпня 2022 на території ЖК Синергія Сіті відбулась зустріч інвесторів 5-ї черги будівництва (це 20, 21, 22 та 23 будинки) із керівництвом Будівельної групи Синергія. 

 

Під час зустрічі обговорили ряд питань:

1. Здорожчання собівартості будівництва.

На сьогодні собівартість будівництва зросла. На це впливають такі чинники:

1. Будівельні матеріали подорожчали на 30-50%. Значну частину комплектуючих виробники мають закуповувати за кордоном. А це має прив'язку до валюти.

2. Через активні воєнні дії на Сході на Півдні країни, ускладнена або неможлива логістика з цих регіонів. Заводи з виробництва газоблоків, цегли переважно не працюють. Той же метал, який ми зазвичай купували український, виробляється на територіях, які сьогодні тимчасово окуповані. Тому ми шукаємо нових постачальників.

3. Дефіцит паливно-мастильних матеріалів в червні-липні, зростання цін на нього, як наслідок погіршення та здорожчання логістики.

4. Інфляція на рівні +5% в місяць та валютні коливання: курс долара в обмінниках з початку війни зріс на понад 40% — з 28 грн до 40 грн.

2. Стадія готовності будинків.

Каркасна основа будинків на сьогодні готова на 80-90%. 

Інженерія та комунікації, які складають левову частину витрат, до цих будинків ще не заведені.

3. Чи буде змінюватись якість будматеріалів та наповнення в сторону здешевлення в даних умовах.

Ми намагатимемось не понижувати клас будівництва і залишатися незмінними в тій якості будівництва, яку ми обрали для цього ЖК. Технологія будівництва, матеріали, наповнення, як от вікна REHAU профілю Euro Design 70, безконтактні домофони, ліфти Otis, дизайнерське оздоблення вхідних груп, авторські квартирні двері з якісною фурнітурою, оздоблення фасадів, утеплення мінеральною ватою. А також благоустрій прибудинкової території: ландшафтні рішення, інтелектуальні ліхтарі — будуть виконані згідно з довоєнними стандартами.

4. Як будуть усуватися пошкодження в цих будинках, нанесені під час бойових дій в місті Ірпені.

В разі пошкоджених стін — буде розбиратися повністю стіна та викладатися заново з газоблоку чи цегли в залежності від зони квартири. 

Розбиті вікна вже демонтують, на їх місце будуть встановлені віконні конструкції Rehau тієї ж специфікації, що і у всьому комплексі.

Пошкодження на даху будуть усунені, а на їх місці укладена двошарова гідроізоляція, як того потребує технологія будівництва.

Пошкоджені несучі конструкції будуть підсилені там, де це буде потрібно.

5. Строки завершення будівництва та введення в експлуатацію.

Будівельні роботи в будинках розпочалися 22 серпня 2022. І будуть виконуватися одночасно у всіх 4-х будинках.

Будівельні роботи в будинках 20-21 плануємо завершити в грудні 2022.

По 22-23 будинках в листопаді буде комісія, після чого ми озвучимо терміни завершення будівництва. Очікуваний період — це 1-й квартал 2023 р.

Враховуючи зміни у будівельному законодавстві з 12 липня 2022, ми як девелопер отримали можливість перенести терміни виконання окремих видів робіт з оздоблення фасадів та благоустрою території за умови визначення кінцевого строку на проведення цих робіт. Завдяки цьому ми можемо встигнути здати будинки в експлуатацію вже в кінці 2022 р. 

6. Чи вистачає робочої сили.

В цілому на будівельних майданчиках катастрофічно не вистачає робітників. Багато військовозобов’язаних будівельників мобілізовані до лав ЗСУ та добровольчих формувань.

Проте нам вдалося довгостроково домовитися з будівельними бригадами із всіх видів робіт, зокрема мулярами, фасадниками, по вікнах ми співпрацюємо із авторизованим партнером Rehau. Тому людей для завершення робіт сьогодні тут вистачає.

7. Звіти з будівництва.

Як і раніше, 15 числа щомісяця на сайті Будівельної групи Синергія та на сайті проєкту Синергія Сіті ми викладаємо фотозвіт із динамікою будівництва по кожному будинку та на території комплексу.

Протягом 2 тижнів плануємо відновити онлайн-трансляцію з будівництва на сайті забудовника та проєкту.

В соціальних мережах забудовника та проєкту висвітлюють актуальні поточні роботи на об'єкті.

8. Що з газовими котлами.

Постачальник котлів, компанія BOSCH, поступово знімає з виробництва обрану нами модель котла. Натомість пропонує конденсаційні котли, монтаж яких потребує внесення змін в технічні умови з газопостачання. Тому ми напрацьовуємо та повідомимо додатково рішення з цього питання. 

9. Чи буде бомбосховище в цій черзі будівництва.

Ті наші проєкти, які вже будуються, зокрема і ця черга будівництва, будуть продовжені у первинному вигляді. Адже для старту пальових, фундаментних та монолітних робіт в них ретельно розраховували навантаження та майбутню експлуатацію. Та як соціально орієнтована компанія, ми розуміємо, що наші будинки мають бути безпечними. Тому наразі вивчаємо питання забезпечення безпеки мешканців.

10. Яким буде виїзд з будинків.

Згідно з проєктом передбачено 2 виїзди від будинків: на вул. Підгірну та на вул. Достоєвського.

Також до війни розроблявся план об'їзної дороги до Києва уздовж набережної з виїздом біля с. Романівки.

11. Що буде загалом з житловим комплексом.

Будівельна група Синергія має амбітний план виконати усі зобов'язання, взяті перед інвесторами. Це стосується й наступних черг будівництва ЖК Синергія Сіті, та завершення будівництва в Києві. 

За результатами зустрічі спільно вирішили, що разом докладемо максимум зусиль, щоб ввести в експлуатацію цю чергу будівництва у 2022 р.

Для цього нівелювати велику курсову різницю шляхом додаткових внесків за вартість квартир.

Дякуємо всім інвесторам, що завітали на зустріч.

Якщо ви маєте уточнення з будь-якого питання, просимо вас телефонувати до менеджерів за номером (093) 170-23-70.

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок