#Блог

Де купити житло для здачі в оренду: Вишгород або Ірпінь

Зміст

При покупці квартири в новобудові варто враховувати такі фактори, як транспортна розв'язка, інфраструктура, наявність хорошого вибору квартир, від смарт до трикімнатних, за доступними цінами.
В цьому плані передмістя Києва часто обходить за популярністю навіть столицю. Зокрема, такі міста як Ірпінь і Вишгород. Близькість до Києва, активне будівництво, доступні ціни - все це підходить тим, хто працює в столиці, але хоче жити в комфортному зеленому районі.

Ціни на житло в Вишгороді та Ірпені

У плані цін Ірпінь і Вишгород досить схожі. Так, середня вартість квадратного метра житла становить 13100 гривень. А ось в Вишгороді трохи вище: в районі 13600 гривень.

  • Ірпінський економ клас досить великий, і однокімнатну або навіть смарт квартиру можна придбати від 319 000 гривен, а ось двокімнатна вийде дорожче. У Вишгороді вартість трохи вище: від 504 тисяч гривень.
  • Комфорт клас в Ірпені не надто відрізняється за вартістю: від 326000 гривень. А ось Вишгород продовжує тримати цінову планку: від 537 тис.гривень.
  • Бізнес клас в Ірпені добре представлений, і комфортну квартиру з ремонтом, причому чистовим, можна вибрати від 449 тисяч гривень.
  • Елітне житло в Ірпені популярно, і якщо зараз ціни стартують від 960 тисяч, що цілком логічно для такого рівня, то очікується введення в експлуатацію будинку з квартирами від 525 тисяч гривень. У Вишгороді вибір такого класу невеликий, зараз у продажу квартири від 1,74 млн гривень, але триває будівництво будинку, в якому орієнтовна вартість квартиру буде від 673 тисяч грн.

При такому розкиді цін варто відзначити, що Ірпінь виграє порівняння, багато в чому за рахунок відповідальних забудовників, таких як Синергія. Вони не просто будують будинки різного класу, а й активно розвивають інфраструктуру, не забуваючи про якісне озелененні міста.

Відстань до Києва - наскільки зручно?

У Вишгород - і по самому Вишгороду - зручно добиратися на авто, хвилин за 15 від ст.м. «Героїв Дніпра», тому що місто може похвалитися відсутністю пробок. Звичайно, тільки не у вихідні. Втім, після побудови в Ірпені нової об'їзної дороги, питання тягучок і пробок в місті успішно вирішене. Крім того дорога якісна, сучасна, що важливо для автолюбителів.

  • Дістатися до Вишгорода громадським транспортом можна від тієї ж станції метро, ​​але вже довше, хвилин 35-40. Зате маршруток багато, і ходять вони часто. При цьому їх графік добре суміщений з графіком поїздів метро.
  • До Ірпеня можна дістатися громадським транспортом, причому вибір великий. Від станцій метро «Оболонь», «Академмістечко» і «Святошино» кожні 15-30 хвилин ходять маршрутки до ірпінського вокзалу. Крім того, на станції «Святошин» можна сісти на електричку до Ірпеня, і їхати не довго: хвилин 20 максимум.
  • На таксі до Вишгорода можна дістатися прямо з центру столиці, витративши гривень 250-300. Хочете заощадити - беріть від станції метро «Героїв Дніпра», заплатите близько 100 гривень.
  • До Ірпеня також легко дістатися на таксі. Їхати хвилин 20, заплатити потрібно 200-250 гривень, дивлячись де візьмете машину.

В цілому до Ірпеня добиратися простіше, але якщо Вишгород вам більше припаде до смаку - транспорт вас теж не підведе.

Рівень інфраструктури Вишгорода і Ірпеня

У плані співвідношення кількості жителів та інфраструктури Ірпінь кілька обходить Вишгород, хоча обидва міста активно розвиваються, зокрема, завдяки зведенню сучасних новобудов.

Що стосується інфраструктури Вишгорода, це відмінне місто для виховання маленьких дітей, але якщо у вас є дітки постарше, варто більш тверезо оцінити її показники:

  • всього 4 дитячих державних саду, тому популярні приватні дошкільні установи;
  • одна ЗОШ, гімназія, один технічний ліцей, і тільки одна спеціалізована школа - зверніть увагу, що багатьом батькам через це доводиться возити дітей в столичні школи;
  • зате медична інфраструктура непогана, особливо в сфері стоматології;
  • хороша спортінфраструктури, включаючи яхт-клуб і зимовий гірськолижний комплекс;
  • багато невеликих магазинів, але немає ТРЦ або чогось схожого.

В Ірпені з інфраструктурою все відмінно. Зокрема, радує освіта і медицина. І зараз в Ірпені є:

  • 11 дитячих садків, не рахуючи приватних установ;
  • Гуманітарний ліцей і 12 шкіл, з яких частина - з різним ухилом;
  • Два відомих ВНЗ;
  • Якісна медична інфраструктура, яка зробила Ірпінь «містом здоров'я», незважаючи на відсутність пологового будинку;
  • Високорозвинена велоінфрастуктура, яка в перспективі буде з'єднувати Ірпінь з Києвом.

Взагалі, в Ірпені забудовники (наприклад компанія Синергія) відповідально ставляться до роботи, забудовуючи інфраструктуру, і створюючи нові садки, майданчики, сквери.

Особливо важливо те, що в Ірпені є середні та вищі навчальні заклади. Це створює попит на житло у студентів.

Місця для відпочинку: парки та озеленення міста

Обидва міста можуть похвалитися своєю природою, оскільки оточені лісами.

  • В околицях Вишгорода багато хвойних і змішаних лісів, в яких можна знайти рослини, занесені до Червоної книги. Також варто відзначити «Хвощ великий», який став місцевим ботанічним пам'ятником.
  • Біля Вишгорода варто відвідати знаменитий маєток «Межигір'я», яким зараз проводяться екскурсії. У самому місті зберігся під скляним куполом фрагмент церкви Бориса і Гліба, поруч з більш сучасною церквою (названої також).
  • Кількість парків, велозон, і інших комфортних і цікавих місць в Ірпені майже не піддається рахунку. Район багатий водоймами, скверами, садами. Зараз Ірпінь бореться за звання «зеленого міста», і це видно неозброєним оком.
  • В Ірпені не пропустіть можливості побачити Будинок творчості письменників. Він цікавий тим, що його активно відвідували відомі українські письменники з усієї країни. А ще обов'язково знайдіть знаменитий «Дуб Прадуб», з обхватом стовбура близько 6 метрів, і висотою в 30 м. Йому вже 600 років, і місто їм по праву пишається.

Взагалі місцеві жителі неохоче допускають вирубку лісів в місті ради будівництва, тому в центрі більше розташовані закриті таунхауси. При цьому забудовники не тільки займаються зведенням будинків, але і озеленюють територію, за яку відповідальні. Кількість парків, скверів і майданчиків в місті поступово зростає.

Зараз влада Ірпеня роблять велику ставку на позиціонування міста, як зеленого і чистого, що в кращу сторону позначається на комфорті і здоров'я місцевих жителів.

У що краще вкласти?

В Ірпені більше вибір, щоб купити квартиру, і ширше цінової розкид. У Вишгороді поки що забудовники не поспішають знижувати ціни до спільного приміському рівню, але все одно нерухомість цілком доступна.

В основному в Вишгороді доступні для інвестицій сучасні багатоповерхівки, не надто бюджетні, але комфортні. А ось популярні зараз таунхауси, та й взагалі нерухомість із закритою територією, що охороняється в Вишгороді поки не будують.

В цілому можна зробити висновок, що на найближчі кілька років Ірпінь більш перспективний для інвестицій, маючи більш розвинену інфраструктуру, пропонуючи більший вибір житла. А такі забудовники як Синергія відповідально ставляться до своєї роботи, роблячи місто більш комфортним, сучасним і зеленим.

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок