#Новини

Безпека мешканців та містян понад усе: як пройшло перше в Україні навчання рятувальних служб в ЖК City Park

 

Сьогодні зранку в нашому ЖК City Park пройшло масштабне навчання рятувальних служб міста. Це перше в Україні відпрацювання рятувальної операції в багатоповерховому житловому комплексі.

 

Щиро дякуємо мешканцям комплексу за розуміння, відданість, емпатію та співучасть! Попри незручності та побоювання, пов’язані з проведенням заходу, ви із розумінням поставилися до цього мегаактуального навчання. І сприяли його організації. Дякуємо, що відмітили проведення такого заходу хоч і болючим, проте абсолютно на часі. Це навчання стало можливим завдяки вам!

Бачили, як дітки із зацікавленістю спостерігали за роботою пожежників. Це нас наштовхнуло на думку запросити пожежників та інших рятувальників, щоб найменші мешканці наживо провзаємодіяли із гідрантами, піною, атрибутами. Звісно, за мирних обставин у форматі містечка професій.

Основна мета цих навчань — в умовах воєнного стану налагодити взаємодію всіх рятувальних служб: і ДСНС, і медиків, і поліції, і розмінувальників, і комунальних служб. Всіх, хто може бути залучений, аби врятувати життя людей. І всі служби сьогодні справились відмінно, згідно з протоколом, хвилина у хвилину. Мер міста Олександр Маркушин особисто керував операцією і відмітив злагодженість та оперативність роботи всіх служб.

Наші представники були присутні на заході, і після навчання поспілкувались із представниками спецслужб. Зокрема, пожежники відмітили широкі під’їзди до ЖК. Замість мінімальних за нормативами 4 метрів, в нас вони 7 метрів. Одночасно до будинку безперешкодно заїхали 4 високогабаритні машини ДСНС. А загалом 15 одиниць спецтехніки та 50 працівників спецслужб. Хлопці, що підіймались за “постраждалими” сказали, що навіть холодні переходи в нас продумані. Це полегшило та пришвидшило “порятунок”. І це теж важливо, коли кожна секунда на вагу золота.

Горді, що безпекові стандарти Синергії так високо оцінили! Адже в центрі наших принципів та стандартів мешканці, їх комфорт та безпека, а не просте дотримання мінімальних будівельних нормативів.

Щиро бажаємо, що люди нашого героїчного міста спали спокійно. І ситуація, змодельована сьогодні, так і лишилась легендою з хеппі ендом. Сьогодні, коли війна в країні триває, найменше, в чому ми можемо бути певні, що всі служби міста дбають про безпеку містян, кожен на своєму місці знає, що робити, і кожен знає, як взаємодіяти із суміжними службами.

Давайте й далі гуртуватися, взаємодіяти та підтримувати один одного кожен на своєму місці — в єдності наша сила!

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок