#Новини

Чому варто інвестувати в нерухомість під час війни

 

Про інвестиції в нерухомість задумувався кожен українець. Проте наважитися на інвестування під час війни досить важко, адже ризики значно вищі, ніж у мирний час.

 

Ризики інвестиції під час війни

Майбутнє здається не стабільним, а ракета може влучити у будь-який будинок і знищити ваше майно. Але не все так песимістично, адже всі ми продовжуємо вірити в перемогу.

Про тих, хто переживає про знищення майна, держава вже потурбувалась. Нещодавно запрацювала державна програма єВідновлення, що відшкодовує матеріальні збитки, завдані російською агресією. Суть програми полягає у тому, що постраждалі власники житлової нерухомості подають заяву через Дію на грошове відшкодування. Використати кошти можна як на ремонт нерухомості (якщо це можливо з технічної точки зору), так і оплатити ними купівлю нової квартири. Тож з цієї точки зору нема чого боятись.

Тож чи варто інвестувати в нерухомість під час війни? Якщо у вас є ціль примножити свої кошти, то однозначно варто займатись інвестиціями в будівництво.

 

Прибуток від інвестицій в нерухомість в Києві в 2024 році

Перш ніж почати інвестувати, важливо прорахувати рентабельність. Візьмемо для розрахунків 1-кімнатну квартиру в Києві, не в центрі, але в районі з розвиненою інфраструктурою – мікрорайон Позняки (Дарницький район). Саме там зараз будується Будівельною групою Синергія житловий комплекс Синергія Київ, що є чудовим варіантом для інвестицій.

 

 

Однокімнатна квартира, площею 34,4 кв. м коштує 1 684 620 грн. При переведенні у долари за курсом НБУ (на момент написання статті $1 = 38,1734 грн) це $44 130. Для розуміння, вартість 1 кв. м – 49 000 грн = $1 283.

Вартість оренди однокімнатної квартири у Києві коштує від 10 000 грн у околицях та від 15 000 у розвинутих районах, як от на Позняках. Ціни стосуються лише новобудов, адже на старий житловий фонд ціни значно нижчі та можуть відрізнятися від стану ремонту.

Варто врахувати витрати на ремонт, меблі та техніку. В середньому це коштуватиме близько $10 000, тобто 381 734 грн.

Отже, виходячи з цих цифр та розрахунків, можна визначити, що інвестиції в таку квартиру окупляться в середньому за 10-11 років. Все, що ви будете отримувати надалі як регулярний пасивний дохід – і є вашим заробітком.

 

Перепродаж як варіант інвестиції в нерухомість у 2024

Інший популярний вид інвестиції в будівництво – це перепродаж. Вигідно купувати квартиру у будинку на стадії котловану чи моноліту, адже перепродаж квартири у готовому будинку приносить близко 20% прибутку.

Логічно, що у цьому разі набагато цікавіше розглядати 3-кімнатну квартиру. Адже чим більша площа квартири, тим менша її ціна за квадратний метр.

Трикімнатна квартира в ЖК Синергія Київ має площу 65,9 кв. м та ціну 41 000 грн за кв. м. Купуючи квартиру за 100% оплату, інвестор має сплати 2 703 950 грн, це $70 833. Прогнозовано, вартість квартири після введення в експлуатацію збільшиться на 20%, отже інвестор заробить 540 790 грн, або ж $14 166.

 

 

Однак це не єдиний спосіб перепродажу нерухомості. Оскільки забудовник Будівельна група Синергія надає вигідні умови розтермінування, можна розглядати купівлю квартири не маючи відразу повної суми для 100% оплати.

У такому разі вигідніше обрати розтермінування на 24 місяці з першим внеском 50%. Завдяки цьому інвестор може зберегти вартість на початковому рівні та не переплачувати. При купівлі такої ж трикімнатної квартири мінімальний перший внесок 50% – це 1 351 975 грн, тобто $35 416. Кожний наступний внесок складає 112 665 грн ($2 951). Переплати немає, проте все ще є прибуток від інвестиції у нерухомість. До того ж, можна продати квартиру до повної виплати розтермінування, і тоді новий власник продовжить виплачувати щомісячні платежі.

 

Вибір забудовника для інвестування в нерухомість під час війни

Важливо прискіпливо віднестися до вибору забудовника чи девелопера. Потрібно перевірити чи вдало завершені минулі проєкти та як давно вони були виконані, чи позитивні відгуки інвесторів, а також які плани має забудовник на майбутнє.

В ідеалі, це має бути забудовник з досвідом, що має закінчені проєкти за останні рік-два. Забудовник, що має останній реалізований проєкт більше 4-5 років тому, може виявитися не надійним, оскільки працює не на регулярній основі.

Забудовник Будівельна група Синергія на ринку нерухомості працює 14 років та вже завершила 8 проєктів у Ірпені, передмісті Києва. Наразі девелопер займається активним будівництвом двох проєктів: ЖК Синергія Сіті з концепцією курортного містечка на березі річки Ірпінь та ЖК Синергія Київ.

У березні 2023 року, попри війну, Будівельна група Синергія здала в експлуатацію ЖК Сіті Парк в Ірпені. Комплекс дуже швидко розвивається та наповнюється мешканцями. Про благоустрій та інфраструктуру забудовник потурбувався особливо: у закритому внутрішньому дворі посаджена платанова алея та встановлений унікальний дитячий майданчик для супердитинства.

 

 

Житловий комплекс для інвестицій в Києві

Важливо правильно обрати житловий комплекс, що стане ліквідним та допоможе отримати прибуток від інвестиції. Він має розташовуватись в розвинутому районі або з прогнозованим розвитком. Поруч мають бути або з’явитись найближчим часом всі необхідні для життя заклади та установи: магазини, супермаркети, ТРЦ, ресторани, спортивний зал, а також поліклініка, дитячий садок та школа. Чудово, коли поблизу є місця відпочинку поруч з природою: озеро, річка, ліс чи парк.

Все це є у житловому масиві Позняки, що в Дарницькому районі, де й будується ЖК Синергія Київ.

Житловий комплекс Синергія Київ комфорт класу має суттєві переваги для інвестиції в будівництво:

  • Використана монолітно-каркасна технологія будівництва, стіни змуровані з цегли та газоблоку.
  • Фасади утеплені базальтовою ватою.
  • Розроблені дизайнерські вхідні групи.
  • У будинку запроєктовані зручні невеликі за розміром планування: однокімнатні – від 32,18 до 38,9 кв.м, двокімнатні – від 53,69 до 58,98 кв.м, трикімнатні – площею  65,95 кв.м.
  • Всі квартири в ЖК Синергія Київ мають розширене наповнення для швидкого ремонту: дизайнерські двері, енергоефективні вікна Rehau, гіпсове тинькування стін, стяжка підлоги, тепла підлога в кухні, санвузлі та передпокої, лічильники на холодну воду та теплову енергію, система безпеки Ajax, кошики під кондиціонери.
  • Будується підземний паркінг з ліфтом до квартири.
  • Будується дахова газова котельня.
  • Закрита територія від машин та сторонніх, що охоронятиметься.
  • Вдала локація: поруч більше 10 парків, скверів, озер й набережна Дніпра; 11 торгівельних центрів; 5 медичних закладів; 17 закладів освіти; 10 хвилин до метро Позняки.

 

 

Обрати ліквідний проєкт і надійного забудовника – це вже 90% успішної інвестиції в нерухомість!

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок