#Новини

Школа майбутнього – «Синергія» будує в Ірпені навчальний заклад європейського зразка

 

Будівельна група «Синергія» будує в Ірпені школу, площею 10 тис. м2. Будівля буде мати три корпуси, які вмістять 1300 учнів. У новому відеоблозі компанія повідомила про особливості проєкту. А також про європейські приклади навчальних закладів, якими надихалася, створюючи школу «Синергія».

 

 

1 «Батьки знають, як багато часу діти проводять у школі. Мені б дуже хотілося, щоб наші навчальні заклади були не просто приміщеннями. Щоб це був другий дім, до якого хочеться бігти зранку. На жаль, таких шкіл в Україні небагато. Але одну з таких «Синергія» зараз створює в Ірпені», – розповідає проєкт-менеджер школи «Синергія» і мама двох дітей Анна Тесляк.

1

Школа "Синергія", м. Ірпінь, Україна

На етапі задуму, БГ «Синергія» вивчала досвід європейських країн у сфері будівництва навчальних закладів. Зокрема, архітектори звернули увагу на одну зі шкіл у фінському місті Еспоо.

9

Школа Кірккоярві, м. Еспоо, Фінляндія

Тут вдало поєднали  функціональність, комфорт, ефективність та екологію. Ця школа функціонує як маленьке жваве містечко на березі річки поблизу лісу.

8

Школа Кірккоярві, м. Еспоо, Фінляндія

Її будівля адаптована до свого оточення, відкриваючись до паркового ландшафту. І ділиться на затишні багатофункціональні шкільні двори.

4

Школа Кірккоярві, м. Еспоо, Фінляндія

За словами генерального директора будівельної групи «Синергія» Ігоря Оверка, нова школа буде мати не тільки просторі класи та інші функціональні приміщення. Велику увагу проєктувальники звернули і на двір навчального закладу, як це роблять у Фінляндії.

5

Школа "Синергія", м. Ірпінь, Україна

1 «Ми хочемо, щоб територія довкола школи стала місцем для навчання, розваг та спілкування школярів. Наприклад, у дворі будуть спеціально облаштовані місця для проведення уроків на свіжому повітрі. Також тут збудують футбольне поле, майданчик для гри у волейбол і ще багато тематичних локацій, де діти зможуть активно провести час або просто відпочити на перерві», – ділиться планами Ігор Оверко. 

7

Крім цього, школа «Синергія» може стати першим навчальним закладом в Ірпені з басейном. Також тут планують відкрити актову залу на 300 місць і сучасні лабораторії для проведення навчальних експериментів.

Наразі перший поверх майбутньої школи вже готовий. Для залиття перекриття першого поверху компанія використала бетон марки М400, який виготовляється з гранітного щебеню з підвищеним вмістом цементу. Таке перекриття міцне, стійке до води та морозів.  

 

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок