#Новини

Йдемо за глобальними трендами і створюємо європейське містечко в Ірпені, – Синергія

 

У новому проєкті "Синергія міста і природи" ми розповімо, якими будівельними проєктами надихалися, створюючи житловий комплекс «Синергія Сіті». Один з них – квартал "Хаммарбю Шьостад" у Стокгольмі, що збудований впритул до води і є прикладом успішної синергії урбаністики і природи. 

 

Про це у відеоблозі розповів архітектор Вадим Василюк.

1Ми хочемо показати людям, якою може бути архітектура поблизу води, як може розвиватися місто майбутнього. "Синергія" вибрала для прикладу Стокгольм не випадково. Столиця Швеції стрімко розростається і щороку поповнюється на 10 тисяч жителів. Люди потребують нових домівок. Тому тут почали освоювати різні екосистеми біля річок та каналів, які чудово взаємодіють разом. Як відомо, Стокгольм є одним з міст світу, що має найкращу екологію. В Ірпені ми створюємо проєкт "Синергія Сіті", який буде українським прикладом вдалого поєднання міської архітектури та природи", – розповів Вадим Василюк.

1

Hammarby Sjöstad, Стокгольм, Швеція

Як відомо, Стокгольмський район Хаммарбю Шьостад – це екологічний квартал біля води з низькоповерховою забудовою. Район збудований переважно за кошти приватних інвесторів. Невелику частку для будівництва також виділив місцевий бюджет, бо зацікавлений у розвиткові міста.

2

Hammarby Sjöstad, Стокгольм, Швеція

Будинки в районі мають обмеження по поверховості: біля води — не вище п'яти, а на центральних вулицях — до семи. Це дозволяє жителям насолоджуватися береговими панорамами. 

4

Hammarby Sjöstad, Стокгольм, Швеція

Тут є численні зелені зони, а кожен внутрішній дворик схожий на унікальний міні-сад зі своїм неповторним ландшафтним дизайном. Незвичайні і дитячі майданчики в кожному дворі.

6

Hammarby Sjöstad, Стокгольм, Швеція

Продумані будинки, де в більшість вікон світить сонце, великі балкони, напрочуд затишна атмосфера. У цих будинках не ховають речі з двору, сусіди на вулицях вітаються один з одним і зупиняються поговорити, що велика рідкість у наш час.

7

Hammarby Sjöstad, Стокгольм, Швеція

У Хаммарбю Шьостад зараз живе понад 25 тисяч людей. Тут є магазини, школи, театр, бібліотека, будинок для людей похилого віку, спеціальні квартири для студентів, інвалідів. Площа квартири варіюється від 40 до 120 кв. м, в середньому — 75. Тут селяться люди, яким подобається жити в комфортному та приємному оку середовищі. На вулицях тут немає заторів, мінімум машин і біля будинків. Крім того, тут добре розвинений громадський транспорт. Вийшло свого роду місто в місті.

8

Hammarby Sjöstad, Стокгольм, Швеція

1  Раніше у світі була тенденція до будівництва хмарочосів. Тепер вона змінилася – люди хочуть жити ближче до землі, до природи. Тому й почали освоювати для житлового будівництва різні міські екосистеми. Ми з цим згодні, тому наш проєкт «Синергія Сіті» – це  широкий, озеленений, безтранспортний простір біля води з низькоповерховою забудовою. Ми хочемо створити частину Європи у нашому місті, тому запозичуємо досвід колег з-за кордону",  – пояснив архітектор.

11

ЖК Синергія Сіті, Ірпінь, Україна

Крім, власне, житлової забудови, у "Синергія Сіті" буде розвинена інфраструктура. Зокрема, вже стартувало будівництво школи на 1300 місць, з сучасними класними кімнатами та басейном. Також на території «Синергії Сіті» будуть дитячі садочки, паркінг на 5 тисяч автомобілів, власний торговий центр та понад 500 магазинів для шопінгу.

12

Школа Синергія, Ірпінь, Україна

Щоб досягти водночас затишку і відкритості, в "Синергія Сіті" заплановано 30 внутрішніх та 20 загальних дворів. Це простори в стилі "двір-парк" та "двір без авто". Практично кожен внутрішній дворик буде схожий на міні-сад з власним дизайном.

13

ЖК Синергія Сіті, Ірпінь, Україна

Нагадаємо, що ЖК "Синергія Сіті" – це флагманський комплекс будівельної групи «Синергія» та один з найбільш масштабних проєктів "сучасного міста" у Київській області.

 

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок