#Новини

Будівельний майданчик ЖК «Синергія Сіті» відновив роботу

 

Будівельна група «Синергія» продовжує будувати житловий комплекс та школу по вулиці Достоєвського в Ірпені. Таким чином, компанія підтримує економіку країни в умовах карантину, створює сотні нових робочих місць та виконує свої зобов’язання перед інвесторами.

 

«Цього тижня ми відновлюємо будівництво школи та житлового комплексу «Синергія Сіті». Це важливий крок для багатьох людей, які опинилися у центрі несподіваної кризи через поширення коронавірусу. Запуск нашої роботи означає економічне пожвавлення у багатьох супутніх галузях. Крім цього, ми створюємо сотні нових робочих місць та продовжуємо будувати соціальні об’єкти. Зокрема, наразі в процесі будівництва знаходиться загальноосвітня школа на 1300 місць», – розповів директор БГ «Синергія» Ігор Оверко.

Будівництво школи та ЖК «Синергія Сіті» здійснюється на земельній ділянці площею 3,426 га. Цільове призначення – для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Компанія має повний пакет дозвільних документів для будівництва ЖК «Синергія Сіті» та навчального закладу.

Однак у лютому цього року невідомі особи на в’їзді до будівельного майданчика встановили вагончик та почали блокувати заїзд транспорту. Більше того, блокувальники погрожували фізичною розправою працівникам, які намагаються потрапити на робочі місця. Відповідальність за організацію вищезазначених протиправних дій взяв на себе депутат Ірпінської міської ради Лаврентій Кухалейшвілі.

«Прикро, що кілька осіб блокують будівництво школи та не допускають сотні людей на свої робочі місця. Правда на нашому боці, тому ми пішли в суди та ще раз довели – будівництво ЖК «Синергія Сіті» відбувається законно», – коментує Ігор Оверко. Зокрема, ми отримали Рішення Окружного адміністративного суду Києва від 20 березня цього року та Рішення Київського окружного адміністративного суду від 30 квітня цього року, якими скасовано всі претензії до будівництва ЖК «Синергія Сіті».

Таким чином, наразі немає жодних перешкод для продовження роботи на будівельному майданчику «Синергія Сіті». За словами правознавців, дії блокувальників містять ознаки кримінальних та адміністративних правопорушень, за які вони мають відповідати перед законом. Крім того, вони завдають збитків не тільки будівельній компанії, а й працівникам, які не можуть потрапити на робочі місця. А також економіці та соціальній сфері регіону.

Ми сподіваємось, що зможемо продовжити свою законну роботу без втручання третіх осіб, без шантажу та маніпуляцій. Як відомо, будівельна галузь – одна з ключових в українській економіці та складає значну частку ВВП країни. У зв'язку з кризою не всі будівельні компанії зможуть продовжити свою роботу. Минулого року внесок у ВВП від будівельної галузі склав 2,5%. Кабінет Міністрів прогнозував, що за підсумками 2020 року падіння української економіки становитиме 4,8%, а безробіття – 9,4%, повідомляє УНІАН. Уряди багатьох країн запроваджують програми для підтримки бізнесу, бо від цього залежить добробут кожної родини.

Нагадаємо, що Будівельна група «Синергія» — це відповідальна компанія, яка дотримується високих стандартів у своїй роботі. Ми вже реалізували в Ірпені більше 10-ти успішних комерційних та соціальних проєктів. Цього року «Синергія» долучилася до реконструкції Ірпінської інфекційної лікарні.

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок