#Новини

Принципи створення благоустрою прибудинкової території в ЖК Синергія Сіті

 

Благоустрій прибудинкової території — важливий етап створення комфортного оточення житлового комплексу. Розповідаємо, які принципи ми враховуємо для його організації в ЖК Синергія Сіті. Та які роботи виконуємо саме зараз.

 

Те, що ми бачимо навколо себе, по чому ходимо, до чого торкаємось та на що споглядаємо — залишає найбільші враження завдяки безпосередньому контакту.

Проєктуючи простір нашого флагманського ЖК Синергія Сіті, наші архітектори спільно із ландшафтним дизайнером врахували різні потреби мешканців, сценарії відпочинку та комунікацію сусідів.

Основні принципи проєктування таких просторів:

  • забезпечити зрозуміле пересування: зручні пішохідні та транспортні зв‘язки, тактильне мощення, відсутність зайвих бар‘єрів, зрозуміла навігація. До прикладу, ми висаджуємо алейні дерева вздовж транзитного руху для створення візуального напрямку;
  • комфорт та безпека перебування: формування здорового мікроклімату за рахунок використання екологічних матеріалів та вибору рослин, організація місць для відпочинку, вигулу тварин, зонування дитячих майданчиків з урахуванням вікових особливостей розвитку, зонування простору різними видами мощення та зеленими насадженнями;
  • можливість реалізовувати свої потреби у різних видах діяльності: ігри, спілкування, пізнання та навчання, фізичний розвиток, споглядання;
  • формування позитивних емоцій дизайнерськими прийомами, які викликають WOW-враження.

Організований за цими принципами простір не тільки комфортний, безпечний та багатофункціональним, а й впливає на інвестиційну привабливість житлового комплексу.

Наразі в комплексі завершуємо влаштування першого громадського скверу. Тут найближчим часом будемо встановлювати інноваційне освітлення від компанії Schréder. Для цього вже встановили опори. А також підготували ділянки навколо висаджених берез для мощення терасної дошки. Це додасть скверу природності дерева.

Також ми ведемо підготовчі роботи для створення першого двір-парку з внутрішньої сторони 7, 8 та 9 будинків. Тут триває вертикальне планування ділянки, влаштування зовнішнього освітлення та підготовчі роботи до укладання тротуарної плитки.  Нагадаємо, на відміну від громадського скверу, цей двір буде закритим, і доступ до нього матимуть лише мешканці комплексу. Тут ми створимо атмосферу камерності та релаксу як на справжньому курорті.  

 

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок