#Блог

Факти і міфи про газобетон

 

За 10 років роботи ми протестували різні технології будівництва та виробили власні #СтандартиСинергії, які дозволяють швидко зводити якісні та комфортні будинки. Одним з таких стандартів є використання газоблоків для побудови зовнішніх та міжкімнатних стін.

 

Газобетон — це спеціальний пористий бетон, сформований у вигляді цеглин. З нього можна зводити якісні будинки швидше, ніж з будь-якого іншого різновиду будівельних блоків. Цей матеріал набув неабиякої популярності у всьому світі, проте його використання оповите цілою низкою домислів. Тож, давайте розбиратися, де міфи, а де правда. 

1

Міф № 1: Газобетон шкідливий для здоров’я, адже у його складі є алюміній та вапно.

Правда: газобетон абсолютно безпечний для здоров’я. Щоб це довести, згадаємо дещо зі шкільного курсу хімії. Для утворення газобетону використовуються цемент, вапно, кварцовий пісок і алюмінієва пудра. При змішуванні ці елементи вступають в реакцію та збільшуються в об’ємі. Суміш поміщають в автоклав, де, під дією тиску та високих температур, з неї утворюється штучно синтезований камінь. Готовий газобетон абсолютно інертний і негорючий. Він має в складі безпечний силікат кальцію і більше нагадує цеглу чи природний камінь, ніж якийсь інший матеріал. Радіаційний фон газобетона такий самий, як у звичайної деревини, тож газоблоки абсолютно безпечні і для здоров’я, і для довкілля. 

2

Міф № 2: Газобетон поглинає вологу, і тому в квартирі буде сирість та пліснява. 

Правда: Зовнішні стіни опалювальних будівель мають випускати вологу назовні, але не пропускати опади в середину. Саме тому, для них і використовується газобетон. Він має високу паропроникність, тобто здатність пропускати пару та вологу, не утримуючи її всередині помешкання. Це створює в квартирі оптимальний мікроклімат. 

Разом з тим, газобетон має дуже маленькі пори, тож намочити його повністю практично неможливо. Тобто, якщо ви не робите басейн в кімнаті, що має стіни з газобетону, вони служитимуть вам майже вічно. 

А як щодо зовнішніх стін з газобетону, запитаєте ви? Від опадів та надлишкової вологи вони захищені надійним дахом, шаром мінеральної вати та штукатуркою. 

22

Міф № 3: Будинки з газобетону дуже холодні.

Правда: Це абсолютно невірно! Газоблоки мають низьку теплопровідність і чудово зберігають тепло в зимку й прохолоду влітку. Газобетон значно тепліший за червону та білу цеглу. Щоб забезпечити однакове теплозбереження, на одну кладку газоблоку доводиться робити три шари цегляної кладки. 

Але для максимального комфорту мешканців, будинок все одно потрібно утеплювати ззовні. Тут ви можете бути спокійні — ми утеплюємо зовнішні стіни Синергія Сіті щільним шаром якісної мінеральної вати.

4

Міф № 4: Газобетон дуже крихкий, тож будинок з нього швидко зруйнується.

Правда: Через мікропори, які роблять газобетон дуже теплим, він крихкіший за звичайну цеглу. Але газоблоки в 3-3,5 рази легші за цеглини. Так, вага 1 м3 цегляної кладки складає приблизно 1800-2000 кг, газобетонної — близько 500-700 кг. Тож газоблоки ідеально підходять для зведення будинків більшої поверховості на такому ж самому фундаменті. Доречі, всі ЖК будівельної групи Синергія збудовані за принципом монолітного фундаменту, і мають під собою суцільну бетонну плиту. Це запобігає зсувам та усадці стін, і дає можливість розпочинати ремонт одразу після введення будинку в експлуатацію. 

Як бачите, популярні міфи про газобетон не мають нічого спільного з реальністю. Газобетон — надійний, перевірений часом будівельний матеріал. Він безпечний та негорючий, адже має у складі тільки природні мінеральні компоненти. А головне — газобетон має низьку теплопровідність і чудово зберігає тепло. Тому в квартирах наших мешканців завжди буде комфортно і затишно. 

 

Поділитися:
Інші новини
Задати питання онлайн
Замовити зворотній дзвінок